Λίνα Σουλούκου: Η ελληνίδα παράγοντας με τις εξωπραγματικές απολαβές στην ιταλική Ρόμα

Αίσθηση προκαλούν τα οικονομικά δεδομένα που αποκαλύπτει σήμερα(26/5) ο ιταλικός Τύπος σχετικά με την Ελληνίδα παράγοντα Λίνα Σουλούκου που άφησε μετά απο χρόνια τον Ολυμπιακό για χάρη της Ρόμα.

“Χρυσάφι” στα πόδια της απο τους Ρωμαίους

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα “Calcio e Finanza” η Λίνα Σουλούκου χρυσώθηκε από τους “τζιαλορόσι”  για να αποδεχθεί την πρότασή τους και να μετακομίσει στην Ρώμη. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η Ελληνίδα παράγοντας θα έχει ετήσιες απολαβές που φθάνουν τις 800.000 ευρώ καθαρά για τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου και 50.000 ευρώ επιπλέον για το ρόλο της ως γενική διευθύντρια.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 50%  των αποδοχών της είναι κυμαινόμενες και συνδέονται με την επίτευξη στόχων. Από εκεί και πέρα, της παρέχεται επίδομα διαμονής (της τάξης των 125.000 ευρώ) και έξι οικογενειακά αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή κάθε χρόνο για το δρομολόγιο Ρώμη-Αθήνα. Κοινώς, σε μία καλή σεζόν για την Ρόμα η Λινα Σουλούκου μπορεί να αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ! Νούμερο κυριολεκτικά εξωπραγματικο για τη νέα CEO και γενική διευθύντρια της Ρόμα.

Ποια είναι η Λίνα Σουλούκου 

Η Λίνα Σουλούκου γεννήθηκε το 1983 στη Λάρισα,  σπούδασε νομικά με ειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο μετά από σπουδές νομικής με ειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο και εργάστηκε στο Τμήμα Ελέγχου Αντιντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Πήρε Μεταπτυχιακό στη Νομική και Αθλητική Διοίκηση στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης και άρχισε την καριέρα της στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπου εργάζεται για περισσότερα από 15 χρόνια. Το 2018 προβιβάστηκε σε Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ρόλο που διατήρησε μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Την ίδια στιγμή η ελληνίδα παράγοντας είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ECA, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (European Club Association/ECA), έναν ρόλο που θα διατηρήσει και μετά την ενασχόληση της με την Ρόμα.

Η διαπραγμάτευση με τον Μουρίνιο

Είναι τέτοια η εμπιστοσύνη της Ρόμα στην Λίνα Σουλούκου που μία απο τις πρώτες της δουλειές στην ομάδα θα είναι η διαπραγμάτευση με τον Ζοσέ Μουρίνιο, με στόχο την παραμονή του κορυφαίου τεχνικού. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πορτογάλος τεχνικός “πολιορκείται” απο την Παρι Σεν Ζερμέν, αλλά οι Ρωμαίοι που μετρούν μαζί του δύο συνεχόμενους ευρωπαικούς τελικούς επιθυμούν διακαώς την παραμονή του. Κάτι που ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Ελληνίδα γενική διευθύντρια…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ