Κώστας Τσιμίκας: «Η Λίβερπουλ είναι το σπίτι μου, έχω πάντα δίπλα μου τον Σαλάχ»

Ο Κώστας Τσιμίκας έβαλε χθες (26/9) την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που του πρότεινε η Λίβερπουλ, έως τον Ιούνιο του 2027, όπως αποκάλυψαν ΜΜΕ στην Αγγλία. Μία εύκολη απόφαση για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό-που έφτασε στο Λίβερπουλ το 2020-, ο οποίος είναι χαρούμενος που μένει σε έναν σύλλογο που πλέον θεωρεί σπίτι του:

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και επεκτείνω το συμβόλαιό μου. Νιώθω ότι όλες οι θυσίες που έκανα, η δουλειά που έκανα, όλα αποδίδουν. Αλλά αυτό μου δίνει κίνητρο για τα υπόλοιπα. Όπως έχω πει σε πολλές, πάρα πολλές συνεντεύξεις, αυτή η ομάδα έχει πολλά, πολλά πράγματα να πετύχει, και ήθελα να γίνω από το πρώτο λεπτό μέρος της», είπε ξεκινώντας τη συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ Liverpoolfc.com.

«Ήταν πολύ εύκολη απόφαση! Νομίζω ότι όταν και τα δύο μέρη, εγώ και η ομάδα, το θέλουν, γίνεται πολύ, πολύ πιο εύκολο. Ήθελα από την αρχή να μείνω εδώ, μου αρέσουν πραγματικά τα πάντα εδώ. Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος. Νομίζω ότι είναι ο σωστός σύλλογος για εμένα γιατί πιστεύουν σε μένα. Πάντα όταν παίζω για την ομάδα δίνω τα πάντα, προσπαθώ να βοηθάω τους πάντες, όταν παίζω αλλά και ακόμα κι αν δεν παίζω. Νιώθω σημαντικός παίκτης. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, όπως είπα και νομίζω ότι για μένα ήταν το σωστό βήμα να επεκτείνω το συμβόλαιό μου και να μείνω εδώ», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι πολλά πράγματα κάνουν αυτόν τον σύλλογο τόσο ξεχωριστό, ειδικά πριν από δύο χρόνια όταν κερδίσαμε τα κύπελλα. Όλοι στην ομάδα ήταν δυσαρεστημένοι λόγω του τελικού του Champions League που χάσαμε, και ήρθαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα, αλλά για τους οπαδούς, είδαμε όλη την ευτυχία στα πρόσωπά τους στην παρέλαση και ήταν δίπλα μας, για να πανηγυρίσουν, και αυτό ήταν επιπλέον κίνητρο για να ξεχάσουμε τα πάντα, τα άσχημα πράγματα. Γι’ αυτό, αυτός ο σύλλογος είναι πολύ ευλογημένος και όλοι αγαπούν τον σύλλογο και όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό, όλοι έχουν την κόκκινη φανέλα και γιορτάζουν για εμάς. Είναι ξεχωριστό. Φυσικά το πώς νιώθεις όταν παίζεις στο Άνφιλντ, είναι ανεκτίμητο. Πάντα σε ωθούν στο όριο για να δώσεις τα πάντα, ειδικά εγώ στο Άνφιλντ νιώθω ότι δεν είμαι κουρασμένος, δεν είμαι ποτέ κουρασμένος. Όταν νιώθω τους οπαδούς δίπλα μας, ειδικά δίπλα μου, είναι κάτι μαγικό που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να πιέζουμε μαζί, εμείς ως παίκτες και αυτοί ως οπαδοί στην ομάδα, για να έχουμε επιτυχημένα παιχνίδια», τόνισε ο Κώστας Τσιμίκας

«Ναι. Αυτό είναι σαν το σπίτι, το σπίτι για μένα: η πόλη, το γήπεδο προπόνησης, οι άνθρωποι, είναι σαν να έγιναν οικογένεια για μένα. Γι’ αυτό επέκτεινα το συμβόλαιό μου, είμαι εδώ για να μείνω λόγω όλων αυτών των περιστάσεων. Αγαπώ τον κόσμο, όπως λέω, λατρεύω το κλαμπ, ακόμα και ο καιρός μου έγινε πολύ οικείος! Βελτιώθηκα πάρα πολύ από τότε που έφτασα. Ειδικά όταν προπονείσαι με τέτοιου είδους παίκτες, σου δίνει πλήρες κίνητρο γιατί γίνεσαι ένα μαζί τους. Το να είσαι εδώ είναι το πιο δύσκολο πράγμα, νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό να είμαι περιτριγυρισμένος από όλους αυτούς τους παίκτες και πολύ καλούς ανθρώπους. Από την πρώτη στιγμή μου έδειξαν την αγάπη και με βοήθησαν να είμαι, από την πρώτη στιγμή, ένα μαζί τους και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

«Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Κάθε πρωί ξυπνάω και έχω στο μυαλό μου ότι είναι μια επιπλέον μέρα για να πάω στο γήπεδο και να δουλέψω σε συγκεκριμένα σημεία που θέλω να βελτιώσω. Φυσικά, δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις, ακόμα και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να αντιμετωπίσεις νέους παίκτες, καλύτερους παίκτες και πρέπει να είσαι εκεί. Οπότε, φυσικά, η προπόνηση δεν τελειώνει ποτέ, πρέπει να είσαι εκεί, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είσαι υγιής για να προετοιμάσεις το σώμα σου να είναι πάντα εκεί 100 τοις εκατό αφοσιωμένο. Οπότε, για μένα, αυτό είναι το καλύτερο: να προπονούμαι, να δουλεύω, να αναρρώνω και να πηγαίνω ξανά.

Ο προπονητής πάντα προσπαθούσε να με βοηθήσει. Νομίζω ότι έδωσε το πράσινο φως για να υπογράψω αυτό το συμβόλαιο και να μου δείξει ότι με θέλει στον σύλλογο, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχω και είναι πάντα εκεί για μένα. Το εκτιμώ πολύ και τον ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια και τα χρόνια που θα έρθουν», ανέφερε, ενώ είπε για τη σχέση του με τον Μοχάμεντ Σαλάχ:

«Του μιλάω πάντα για τα πάντα. Πάντα μου έλεγε να υπογράψω. Νιώθω την αγάπη των παικτών πάντα, είμαστε όλοι μαζί και διασκεδάζουμε. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, όταν τέτοιοι παίκτες και ειδικά ο Μο, είναι πάντα δίπλα μου εκεί, διασκεδάζουμε μαζί και πάντα προτείνει το καλύτερο για μένα και για την καριέρα μου. Οπότε, όπως είπα και πριν, δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα.»

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει 63 συμμετοχές για τον σύλλογο, αλλά μία ξεχωρίζει ιδιαίτερα, ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, όταν σημείωσε το νικητήριο πέναλτι: «Ναι, νομίζω ότι θα είναι η καλύτερη στιγμή για μένα γιατί ήταν κάτι που δεν έκανα ποτέ στη ζωή μου, ήταν το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσα ποτέ, ήμουν πολύ αγχωμένος όπως θυμάμαι! Αλλά όπως είπα, ένιωσα ότι οι οπαδοί ήθελαν πολύ αυτό το κύπελλο και εμείς επίσης επειδή πήγαμε αρκετά καλά σε κάθε διοργάνωση, τα πήγαμε σχεδόν τέλεια σε κάθε διοργάνωση, οπότε για μένα ήταν υποχρέωση να σκοράρω το πέναλτι και κερδίσει αυτό το τρόπαιο για τον σύλλογο.»

Όσο για τους στόχους του στο μέλλον τόνισε: «Περισσότερη επιτυχία, περισσότερη δουλειά και περισσότερα τρόπαια. Για μένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα, να κερδίζεις τρόπαια, να είμαι μέρος όλων αυτών. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες να κερδίσει περισσότερα τρόπαια και θα το προσπαθήσουμε. Ο Έλληνας Scouser είναι εδώ και είναι εδώ για να μείνει!»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ