Κορονοϊός: Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ο πρόεδρος και το εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής εξέφρασαν σήμερα γι΄ ακόμη μια φορά την ισχυρή στήριξή τους προς τους Θερινούς Αγώνες του Τόκιο, χωρίς να κάνουν λόγο γι΄ αναβολή ή μετακίνηση της διοργάνωσης, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού. «Προετοιμαζόμαστε για μια επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020» δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στην έναρξη συνάντησης όπου συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο όσο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν επανειλημμένα τονίσει πως οι Αγώνες, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα 24 Ιουλίου-9 Αυγούστου, θα διεξαχθούν κανονικά, παρά την έξαρση του κορονοϊού και πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. «Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ εξέφρασε σήμερα την πλήρη δέσμευσή του στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020», πρόσθεσε αργότερα το συμβούλιο σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Όμως, αρκετές αθλητικές διοργανώσεις ανά την υφήλιο έχουν αναβληθεί στη διάρκεια της επιδημίας, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 60 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, όπου τα κρούσματα πλησιάζουν τα 1.000, ενώ 12 άτομα έχουν πεθάνει. Επίσης, νωρίτερα σήμερα η υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, παραδέχθηκε ότι το συμβόλαιο του Τόκιο επιτρέπει μια αναβολή έως τα τέλη του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.