Κορονοϊός: Στους 4.232 οι νεκροί στο Ιράν

Το Ιράν ανακοίνωσε 122 επιπλέον θανάτους από τον νέο κορονοϊό, οι οποίοι αυξάνουν σε 4.232 τους νεκρούς, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό στη χώρα αυτή, την πλέον πληγείσα από την πανδημία στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή.

Το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 1.972 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, που ανεβάζουν σε 68.192 τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δήλωσε ο Κιανούς Τζαχανπούρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κατά την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου.

“Τις τελευταίες 24 ώρες παρατηρήσαμε, δυστυχώς, αύξηση των κρουσμάτων πιθανόν στις πέντε έως οκτώ τουριστικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Τεχεράνης”, ανέφερε.

Η ανακοίνωση γίνεται μια ημέρα προτoύ το Ιράν προετοιμαστεί να ανοίξει ξανά επιχειρήσεις χαμηλού κινδύνου διασποράς του ιού με στόχο να προστατεύσει την οικονομία που πλήττεται από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό στις 19 Φεβρουαρίου.

Στο εξωτερικό, ορισμένες πηγές υποψιάζονται ότι τα επίσημα ιρανικά στοιχεία είναι υποτιμημένα.

Για να αναχαιτίσουν τον ιό, οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, καθώς και τους κινηματογράφους, τα γήπεδα και τους σημαντικότερους σιιτικούς χώρους λατρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ