Κίνδυνος αποκλεισμού για την Ουρουγουάη

Κίνδυνος αποκλεισμού για την Ουρουγουάη

Με αποκλεισμό από το Μουντιάλ της Βραζιλίας κινδυνεύει η Ουρουγουάη, μετά την διαμάχη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας με την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η Πολιτεία αποφάσισε να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από τα ματς λόγω κρουσμάτων βίας με συνέπεια να παραιτηθεί σύσσωμο το ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει έρθει, λοιπόν, σε σύγκρουση με την ομοσπονδία, και αυτή η απόφαση αποτελεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, κάτι που εναντιώνεται στους κανονισμούς της FIFA!

Οι τοπικές εφημερίδες («El Pais», «El Observador») κάνουν λόγο για χάος στο ποδόσφαιρο της χώρας, μετά και την παραίτηση του ΔΣ της χώρας, λόγω του ότι η αστυνομία αρνήθηκε να περιφρουρήσει την αναμέτρηση της Πενιαρόλ με τη Νασιονάλ και προχώρησε σε αυτή την κίνηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση.Η

 κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει την αστυνομία από τα γήπεδα, μετά τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικούς την περασμένη Τετάρτη, στο ματς Νασιονάλ Μοντεβιδέο-Νιούελς Ολντ Μπόις (2-4) για τους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Σε επεισόδια που υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί, ενώ έγιναν 40 προσαγωγές.

 

Πηγή: pamesports.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ