ΚΕΔ: Ξένοι διαιτητές στην Super League μόνο όπου είναι δυνατόν – Τι θα γίνει με τα ντέρμπι

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ ενημέρωσε ότι θα συνεχίσει να ορίζει Έλληνες διαιτητές στο πρωτάθλημα, καθώς η UEFA δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα της Ομοσπονδίας για βοήθεια ως προς τον ορισμό Elite/Α΄ κατηγορίας διαιτητών στα ντέρμπι.

Όπως επισημαίνεται, ξένοι θα ορίζονται μόνο όπου είναι δυνατόν και μέσα από το πρόγραμμα ανταλλαγής. Κατά συνέπεια, αναμένονται οι επιλογές της Επιτροπής για τα ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Άρης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την “απόσυρση στήριξης” για το θέμα ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του “Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας” της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ