Καμίλα Βαλίεβα: Ποια είναι η 15χρονη που βρέθηκε θετική στην ΤΜΖ – Το τετραπλό άλμα και τα ρεκόρ της

Σαν “βόμβα” έπεσε η είδηση χθες ότι η 15χρονη Ρωσίδα σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ, που βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως μετά την εξαιρετική της απόδοση, είχε βρεθεί θετική σε απαγορευμένη ουσία.

Η Καμίλα Βαλίεβα, βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η είδηση για την αθλήτρια, η οποία έγινε στο Πεκίνο η πρώτη γυναίκα του καλλιτεχνικού πατινάζ που πέτυχε τετραπλή περιστροφή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, διέρρευσε αργά το βράδυ, ενώ η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.
Η απονομή των χρυσών στην ρωσική ομάδα έχει αναβληθεί για νομικούς λόγους.

Οι ρωσικές εφημερίδες RBC και  Kommersant αναφέρουν η 15χρονη ήταν μία από τις Ρωσίδες αθλήτριες που δεν εμφανίστηκαν στις προπονήσεις την Τετάρτη.

Η τριμεταζιδίνη ή ΤΜΖ, δρα αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην καρδιά και περιορίζοντας τις γρήγορες μεταβολές της αρτηριακής πίεσης. Το φάρμακο δεν έχει εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η TMZ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αθλητές για τη βελτίωση της απόδοσής τους, ειδικά σε αθλήματα αντοχής.

Η πρώην Ρωσίδα σκέιτερ Tatiana Volosozhar, η οποία κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014, προσέφερε λόγια υποστήριξης στην Βαλίεβα στα social media, καλώντας να γίνει χρήση του ρωσικού hashtag #Iwillneverbelieve,

Η ανάρτησή της έλαβε «like» στο Instagram από την ίδια τη Βαλίεβα.

Ποια είναι η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα που βρίσκεται στο επίκεντρο

Γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 2006 στο Καζάν της Ρωσίας. Πριν η Καμίλα γίνει πέντε ετών, η μητέρα της την είχε εγγράψει σε μαθήματα γυμναστικής, μπαλέτου και καλλιτεχνικού πατινάζ, και σε ηλικία πέντε ετών μεταπήδησε πλήρως στο πατινάζ. Σύμφωνα με μια συνέντευξη που παρουσιάστηκε στα ISU Skating Awards 2021, η 15χρονη ελπίζει να γίνει ψυχολόγος.

Είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022, πρωταθλήτρια Rostelecom Cup το 2021, πρωταθλήτρια Skate Canada International το 2021 και πρωταθλήτρια Ρωσίας το 2022.

Καμίλα Βαλίεβα
Το σκυλάκι της το έκαναν δώρο οι θαυμαστές της

Έκανε ντεμπούτο τη σεζόν 2019-2020 σε διεθνείς διαγωνισμούς, σε ηλικία μόλις 13 ετών σε διεθνείς διαγωνισμούς, στην πίστα του Junior Grand Prix στη Γαλλία. Εκεί πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση, αλλά λόγω πτώσης κατέκτησε την τρίτη θέση.

Παρόλα αυτά, συνέχισε ακάθεκτη και τη σεζόν 2020-2021 έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε εθνικό επίπεδο με ενήλικους.

Η Καμίλα Βαλίεβα είναι η τρέχουσα κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για το πρόγραμμα μικρού μήκους γυναικών, το ελεύθερο πατινάζ και τη συνολική βαθμολογία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει σημειώσει εννέα παγκόσμια ρεκόρ.

Είναι η πρώτη γυναίκα σκέιτερ που έσπασε τα όρια των 250, 260 και 270 πόντων στο συνολικό σκορ, μέσα σε μία σεζόν, η πρώτη που έσπασε τα όρια των 170 και 180 πόντων στο ελεύθερο πατινάζ και η πρώτη που έσπασε τα κατώφλια των 90 μονάδων στο σύντομο πρόγραμμα.

Είναι η δεύτερη γυναίκα που καταφέρνει το τετραπλό άλμα μετά την προπόνηση, η τέταρτη γυναίκα που προσγειώνει ένα τετραπλό άλμα οποιουδήποτε είδους, η 16η γυναίκα που προσγειώνει ένα τριπλό Άξελ και η τρίτη γυναίκα που προσγειώνει ένα τριπλό Άξελ και Τετραπλό άλμα στο ίδιο πρόγραμμα μετά την Alysa Liu και την προπονητική συνεργάτιδα και συμπαίκτρια Sofia Akateva.

Σε επίπεδο νεανίδων, η Βαλίεβα είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νέων 2020, η πρωταθλήτρια του Τελικού Γκραν Πρι Νεανίδων 2019–20 και η εθνική πρωταθλήτρια Ρώσων νεανίδων για το 2020.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ