Καμίλα Βαλίεβα: Η αιτία του… ντόπινγκ είναι ο παππούς της Ρωσίδας σταρ

Μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ με πρωταγωνίστρια την 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα, αποκαλύπτεται ότι ο υπαίτιος του αποτυχημένου τεστ είναι ο … παππούς της Ρωσίδας σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Τα αποδεικτικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διαιτητική επιτροπή, η οποία άκουσε την έκκλησή της το απόγευμα της Κυριακής και επέτρεψε τελικά στην 15χρονη χρυσή Ολυμπιονίκη να συνεχίσει τις υποχρεώσεις της τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υποστηρίζεται ότι το απαγορευμένο φάρμακο εισήλθε στον οργανισμό της αθλήτριας επειδή μοιράστηκε ένα ποτήρι νερό με τον παππού της που χρησιμοποιεί φάρμακα για καρδιακή πάθηση.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

Στην καθημερινή ενημέρωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το μέλος της Ντένις Όσβαλντ επιβεβαίωσε ότι το επιχείρημα της Βαλίεβα για την άρση της αναστολής της ήταν «επιμόλυνση που συνέβη με ένα φάρμακο που έπαιρνε ο παππούς της».

Δημοσίευμα στην Pravda ανέφερε ότι η μητέρα της 15χρονης, Alsu Valieva, και η δικηγόρος της Anna Kozmenko παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Καμίλα Βαλίεβα

Καμίλα Βαλίεβα: Το κορίτσι-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ μιλά πρώτη φορά για την υπόθεση ντόπινγκ

Η Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα έλαβε τελικά την άδεια να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου έπειτα από την έφεση που άσκησε σχετικά με την προσωρινή απαγόρευση της όταν απέτυχε σε τεστ ντόπινγκ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έπειτα από την απόφαση του CAS, η 15χρονη Ρωσίδα μίλησε για πρώτη φορά για την υπόθεση ντόπινγκ.

«Έτσι είναι, είμαι χαρούμενη αλλά ταυτόχρονα είμαι ήδη συναισθηματικά κουρασμένη. Επομένως, έκλαψα από χαρά, ίσως και λίγο από στενοχώρια. Όμως, την ίδια στιγμή είμαι σίγουρα χαρούμενη που είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω τη χώρα μας» είπε η Βαλίεβα στο Channel One.

Όσον αφορά στην ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε, σχολίασε πως «κάθισα για επτά ώρες και είχαμε ένα 20λεπτο διάλειμμα. Καθόμουν και κοίταζα, ήταν πολύ δύσκολο. Προφανώς, ήταν ένα από τα στάδια που έπρεπε να περάσω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ