Κακή άμυνα και δεύτερη ήττα

Κακή άμυνα και δεύτερη ήττα

Η Εθνική και στο δεύτερο φιλικό της στο τουρνουά του Ούλμ δεν έπαιξε άμυνα και έτσι ηττήθηκε και από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 84-90. Τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς εκείνο που μετράει είναι τα συμπεράσματα. Και στα δύο φιλικά ματς επί γερμανικού εδάφους η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να παίξει καλή άμυνα και ηττήθηκε από ΠΓΔΜ και Βοσνία. Οι διεθνείς στην επίθεση δεν είχαν σοβαρά προβλήματα δημιουργίας κόντρα στην Βοσνία, αλλά στα μετόπισθεν η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή.

Χέρι – χέρι πήγαιναν Ελλάδα και Βοσνία στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς, με τους παίκτες της Βοσνίας να παίρνουν μία μικρή διαφορά στα μισά της πρώτης περιόδου με 11-15. Οι διεθνείς αντέδρασαν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο τους βρήκε να προηγούνται με 22-21. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο, με τις δύο αντιπάλους να εναλλάσσονται στο σκορ και την ελληνική ομάδα να μην μπορεί να βρει τους διαδρόμους για να ξεφύγει. Τελικά με ένα σουτ του Βασίλη Σπανούλη η Εθνική μας πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας αέρα τριών πόντων (48-45).Οι Βόσνιοι έτρεξαν ένα σερί 0-5 και έτσι στο 24ο λεπτό πήραν κεφάλι στο σκορ με 53-55, με την ελληνική ομάδα να αντιμετωπίζει προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία. Οι Μίρζα Τελέτοβιτς, Νιχάντ Τζέντοβιτς και Ζακ Ράιτ ήταν εκείνοι που δημιουργούσαν τα μεγαλύτερα ρήγματα στην άμυνα των διεθνών και έτσι οι Βόσνιοι προηγούνταν με 61-65 στο 27ο λεπτό. Η Εθνική με ένα σερί 8-0 πέρασε μπροστά με 69-65, δύο λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Oι Βόσνιοι μείωσαν σε 71-69 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η τελευταία περίοδος, καθώς ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Βοσνία κατάφεραν να επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό τους και να χτίσουν μία διαφορά ασφαλείας και έτσι στο 35ο λεπτό το σκορ ήταν 78-79 υπέρ των Βόσνιων. Ο Ζακ Ράιτ με τέσσερις συνεχό��ενους πόντους έκανε το 82-87 στο 38ο λεπτό, με την ελληνική άμυνα να συνεχίζει να χωλαίνει. Ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης, δυστυχώς ο Κώστας Καϊμακόγλου χτύπησε στην τραυματισμένη του μύτη και υποβασταζόμενος κάθισε στον ελληνικό πάγκο. Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη πήρε τη νίκη με 84-90. Από την Εθνική οι Νίκος Ζήσης και Κώστας Παπανικολάου ήταν οι πρώτοι σκόρερ με 14 πόντους ο καθένας. Ο Μίρζα Τελέτοβιτς φόρτωσε το ελληνικό καλάθι με 27 πόντους και ο Νιχάντ Τζέντοβιτς με 19 πόντους, ενώ ο Ζακ Ράιτ είχε 18 πόντους.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ