Ισπανία: Συνελήφθη οπαδός της Βαλένθια για την ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους

Πειθαρχικό έλεγχο έχουν ξεκινήσει οι Αρχές στην Ισπανία ώστε να διαπιστωθεί ποιοι εμπλέκονται στο επεισόδιο ρατσισμού που σημειώθηκε σε βάρος του ποδοσφαιριστή, Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης, στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης στο “Μεστάγια”.

Πλέον, όπως έκανε γνωστό η διοίκηση της Βαλένθια κατόπιν δικής της συνεργασίες με την Αστυνομία, συνελήφθη ήδη ένας οπαδός ως εμπλεκόμενος στο περιστατικό. «Ο σύλλογος καταδικάζει έντονα αυτό το είδος συμπεριφοράς, που δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία και δεν ανταποκρίνεται στις αξίες της Βαλένθια και των οπαδών της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ισπανικός σύλλογος.

Ταυτόχρονα  έγινε γνωστό ότι εμπλουτίζεται ο πειθαρχικός φάκελος που έχει ανοίξει με τη συνδρομή και των καμερών ασφαλείας, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι ο οπαδός που συνελήφθη  και όσοι άλλοι εντοπιστούν να συμμετείχαν θα αποβληθούν δια παντός από το γήπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι θέση για το σοβαρό ζήτημα έχει πάρει και ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ιφαντίνο που προανήγγειλε μέτρα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ