Εκλογές 2023: «Ωμή και αισχρή» παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη καταγγέλλει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου 2023 ήταν σαρωτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κερδίσει μόλις μία εκλογική περιφέρεια, όμως ακόμα και εκεί φαίνεται πως υπάρχουν προβλήματα.

Εκλογές 2023: Τα στοιχήματα και η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις δεύτερες κάλπες

Στην Ροδόπη, από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο εκλεκτός του τουρκικού προξενείου, Φερχάτ Οζγκιούρ, έναντι του μέχρι πρότινος βουλευτή του κόμματος, Δημήτριου Χαρίτου. Μάλιστα ο Οζγκιούρ επικράτησε με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς συγκέντρωσε 12.208 ψήφους, έναντι των 3.902 ψήφων του Δημήτριου Χαρίτου.

 

Εκλογές 2023: Τηλεφώνησε στους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Επίσπευση διαδικασιών, κάλπες στις 25 Ιουνίου

Εκλογές 2023 Ροδόπη

«Ωμή και αισχρή» παρέμβαση του τουρκικού προξενείου

Η Ελένης Λαφτσή, η οποία στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ του Ροδόπης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον δήμο Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, έκανε λόγο για «ωμή και αισχρή» παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές. Μάλιστα χαρακτήρισε τον Φερχάτ Οζγκιούρ «αριστερό δεκανίκι του ερντογανικού κράτους».

Επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη – «Εκλογές στις 25 Ιουνίου»

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή» έγραψε η Ελένη Λάφτση στο Facebook.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ