“Ίσως να μας φοβούνται ως λαό”

Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις των Γερμανών δημοσιογράφων για την πολιτική προέκταση που ενδεχομένως να έχει ο προημιτελικός της εθνικής μας ομάδας κόντρα στη Γερμανία, ο Γιώργος Σαμαράς και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται μόνο για ένα άθλημα χωρίς σε αυτό να εμπλέκεται η πολιτική.Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΕΠΟ, Μιχάλη Τσαπίδη, ο οποίος ξεκαθάρισε στους Γερμανούς δημοσιογράφους ότι οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας βρίσκονται στη συνέντευξη για να μιλήσουν μόνο για το EURO και όχι για πολιτικά θέματα.Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ερωτηθείς για το αν οι Γερμανοί ανησυχούν για το γεγονός ότι “πάνω” στην Ελλάδα, τόνισε πως “ίσως να μας φοβούνται ως λαό”.Ερωτήσεις Γερμανών δημοσιογράφων:Πως νιώθεις που θα αγωνιστείς απέναντι στη Γερμανία τη στιγμή που αγωνίζεσαι σε γερμανική ομάδα;

Κυριάκος Παπαδόπουλος: “Σίγουρα είναι ξεχωριστό για εμένα γιατί αγωνίζομαι στο γερμανικό πρωτάθλημα και θα αντιμετωπίσω σε παίκτες που γνωρίζω. Δεν λέει κάτι αυτό. Τους αντιμετωπίζω σαν μια ομάδα σαν όλες τις άλλες και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα τους μελετήσουμε με τον προπονητή μας. Δεν θέλω να πω τι τακτική θα ακολουθήσουμε. Αυτό θα το κρίνει ο προπονητής. Ελπίζω να είμαστε όσο το δυνατόν έτοιμοι για να τους αντιμετωπίσουμε”.Τι σημαίνει για εσάς η πρόκριση στους “8”;”Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος. Κι εμείες δεν έχουμε να χάσουμε κάτι απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Θα παλέψουμε για το καλύτερο. Αυτό που θέλαμε το πετύχαμε”.Για τον Μάριο Γκόμες: “Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Θα δούμε τι θα γίνει στο γήπεδο”.

Για το αν η Ελλάδα θέλει να αποδείξει κάτι στον αγώνα με τη Γερμανία με αφορμή την πολιτική κατάσταση:Γιώργος Σαμαράς: “Δεν μπορούμε να μπερδέψουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Είναι εύκολο για εσάς να φτιάχνετε ιστορίες. Είναι απλά ένα παιχνίδι Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση αυτών των δύο. Εμείς θα μπούμε για να το ευχαριστηθούμε”.Για το αν έχει ξεκινήσει “πόλεμος” ενόψει του αγώνα: “Όχι…”Τι σημαίνει για τη χώρα η πρόκριση:”Είμαστε 23 παίκτες και μαζί με το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας αλλά για τα 11 εκ. των Ελλήνων. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που καταφέραμε να δώσουμε στους ανθρώπους στην Ελλάδα λίγη χαρά και τους βγάλαμε στους δρόμους”.Για το αν η Ελλάδα θα προτιμούσε την Πορτογαλία:Γιώργος Σαμαράς: “Δεν μπορείς να επιλέξεις αντίπαλο. Είμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Από εδώ και πέρα δεν μας ενδιαφέρει με ποια ομάδα θα παίξουμε. Αυτό που μας νοιάζει είναι να το ευχαριστηθούμε. Τον πρώτο και μεγαλύτερο και πιο ρεαλιστικό στόχο τον πετύχαμε. Αν περάσουμε θα είναι ένα όνειρο”.Κυριάκος Παπαδόπουλος: “Για εμάς δεν είχε σημασία ποιος θα ήταν ο αντίπαλος. Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, το καλύτερο που μπορούμε”.

Ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων:Για το αν η Ελλάδα έχει “παρακολουθήσει” τη Γερμανία;Γιώργος Σαμαράς: “Έχουμε δει όλους τους αγώνες του EURO. Νομίζω δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση η Γερμανία Γνωρίζουμε πως παίζει και σε αυτό που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι να παρουσιαστούμε εμείς όσο καλύτεροι γίνεται. Αυτό κάναμε και με τη Ρωσία, κοιτάξαμε τη δική μας ομάδα και τα καταφέραμε”.Για την ανησυχία που δείχνει η Γερμανία για την Ελλάδα;Κυριάκος Παπαδόπουλος: “Μας υπολογίζουν ως δύναμη και ίσως να μας φοβούνται λίγο ως λαό. Θα δούμε τι θα γίνει στον αγώνα”.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ