H πρώτη πολ του Ρόσμπεργκ

Η πολ ποζίσιον στην Κίνα για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια απέκτησε νέο κάτοχο. Ο Νίκο Ρόζμπεργκ για πρώτη φορά στην καριέρα του θα εκκινήσει από την πρώτη θέση μετά τα αποτελέσματα στα δοκιμαστικά του γκραν πρι. Δεύτερος ο Χάμιλτον, που όμως πέφτει 7ος λόγω ποινής, με τον Σουμάχερ να ολοκληρώνει το 1-2. Αυτή είναι η πρώτη πολ ποζίσιον για την Μερτσέντες μετά από το μακρινό 1955 και το γκραν πρι της Μόντσα με πιλότο τον θρύλο Χουάν Μανουέλ Φάτζιο. Το 1986 ήταν η τελευταία για τον πατέρα του Κέκε.

Στο Q1 οι μεγάλες ομάδες έκαναν συντήρηση και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι πιλότοι της Μερτσέντες δεν χρησιμοποίησαν καθόλου τα μαλακά ελαστικά. Γι’αυτό άλλωστε δεν ήταν και στην πρώτη δεκάδα. Αυτά τα έβαλαν ομάδες όπως οι Φεράρι καθώς Αλόνσο και Μάσα διαμαρτύρονταν για έλλειψη πρόσφυσης.Τον ταχύτερο χρόνο εδώ έκ��νε ο Μεξικανός Σέρχιο Περεζ.

Στο Q2 όλες οι ομάδες χρησιμοποίησαν την πιο μαλακή γόμα της Πιρέλι. Ρόζμπεργκ και Σουμάχερ ήταν οι πρώτοι που κατέβηκαν το 1:36. Ασυνήθιστη εικόνα για τις Ρέντ Μπουλ και κυρίως για τον παγκόσμιο πρωτθλητή που τον βλέπαμε να παλεύει με το τιμόνι. Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι Ρεντ Μπουλ και ΜακΛάρεν πραγματοποίησαν και 2ους γύρους κάτι που στο παρελθόν δεν το είχαμε ξαναδεί, δείγμα του ότι ο ανταγωνισμός έχει ανέβει. Τελικά είχαμε 11(!) μονοθέσια με διαφορά 3 δεκάτων, τον Γουέμπερ ταχύτερο (1:35.7) και τον Φέτελ,μετά από 3 σερί pole στην Κίνα, να μένει εκτός Q3. Ξανά εντός ο Αλόνσο απέναντι από κάθε πρόβλεψη.

Στο Q3 οι δύο Μερτσέντες,ο Χάμιλτον και ο Ράικονεν βγήκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο στην πίστα.Ο Ρόζμπεργκ έκανε έναν εκπληκτικό χρόνο στο 1:35.121, 5 δέκατα γρηγορότερος από τους άλλους τρεις.Ο Μίχαελ Σουμάχερ συμπλήρωσε το πρώτο 1-2 της γερμανικής ομάδας. Τρίτος ο Κομπαγιάσι.Ράικονεν,Μπάτον,Γουέμπερ,Χάμιλτον Πέρεζ, Αλόνσο και Γκροζαν συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Πηγή: pamesports.gr  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ