Γιώργος Μποτσκαριώβ σε Real fm 97,8: «Η Ελίνα Τζένγκο ρίσκαρε στην 2η βολή και έτσι ήρθε το χρυσό»   

«Στόχος ήταν στον τελικό να μπορέσουμε να μπούμε στην 8άδα και μετά ότι καλύτερο» ανέφερε ο προπονητής της Ελίνας Τζένγκο, Γιώργος Μποτσκαριώβ, μιλώντας στον Realfm 97,8 για την επιτυχία της αθλήτριες του να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου. 

«Μετά την πρώτη βολή που ήταν 60.82, πίστεψα ότι μπορούμε για κάτι καλύτερο. Της είπα ότι μπορούμε να ρισκάρουμε στην δεύτερη βολή να βάλουμε λίγο περισσότερη δύναμη. Δεν περίμενα όμως ότι θα ρίξει 65.81, περίμενα μια βολή στα 63 μέτρα, γιατί ο τελικός έγινε υπό δύσκολες συνθήκες, έβρεχε και γλιστρούσε. Ήταν δύσκολο να εκτελέσει την τέλεια βολή, με το θέλημα του Θεού βγήκε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα!».

Αποκάλυψε ότι σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη πορεία της Ελίνας, έπαιξε το γεγονός ότι μπόρεσαν να πηγαίνουν σε μεγάλα μίτινγκ, ώστε εξοικειώθηκαν στον έντονο συναγωνισμό. «Η Ελίνα, έχει έναν τσαμπουκά μέσα στον αγώνα, ένα θράσος» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Real Sports με τον Δημήτρη Σταυρακάκη, προσθέτοντας: «Μας έκανε καλό ότι πηγαίναμε σε μίτινγκ στο εξωτερικό και ανταγωνιζόμαστε με τις κορυφαίες αθλήτριες που στη συνέχεια αντιμετώπισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μας βοήθησε παρά πολύ ώστε να είναι έτοιμη. Την πρώτη φορά είχε τον θαυμασμό. Είναι δύσκολο να βλέπεις κάποιον στην τηλεόραση και μετά να συναγωνίζεσαι μαζί του». Επεσήμανε, ότι επόμενος στόχος της αθλήτριας του, είναι η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, του χρόνου και μετά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Γιώργος Μποτσκαριώβ, στάθηκε και στο πρόβλημα των εγκαταστάσεων, που έχει ο σύλλογος του, ο ΑΣ Κένταυρος Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για να γυμνάζει αθλητές και αθλήτριες επιπέδου εθνικής ομάδας. «Δεν το βάζουμε όμως κάτω. Δεν είναι μόνο εδώ στην Καλλικράτεια, όπου οι εγκαταστάσεις δεν είναι καλές. Σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχουν χώροι προπόνησης για τον στίβο, κάτι που δυσκολεύει τα παιδιά για να μπούνε στον αθλητισμό. Εμείς δεν ζητάμε σπουδαία πράγματα, κάποιες προϋποθέσεις να έχουμε για μια καλή προπόνηση και τίποτα άλλο. Να μπορούνε τα παιδιά να τρέξουνε, να προπονηθούν χωρίς να τραυματιστούν» είπε για το θέμα της έλλειψης κατάλληλων χώρων προπόνησης.

Ακούστε εδώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ