Γιατί έφυγε ο Μίτσελ

Παύλος Παπαδημητρίου

Καλησπέρα σας! Στη ζωή πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Προσωπικά δεν εκτιμώ τις προπονητικές ικανότητες του Μίτσελ Γκονζάλες. Και μεταξύ μας δεν τον θεωρώ και κανονικό προπονητή. Από την άλλη δεν πρόκειται να του ρίξω το ανάθεμα τώρα που έφυγε (για δεύτερη φορά) από τον Ολυμπιακό περίπου επτά μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής του ηγεσίας.

Ολυμπιακός: Η ανακοίνωση για την παραίτηση Μίτσελ – Στον πάγκο με τον ΠΑΟΚ ο Ανιγκό

Toυ Παύλου Παπαδημητρίου

Άλλωστε ο Μίτσελ προφανώς και συνέβαλε στη μείωση της βαθμολογικής διαφοράς των ερυθρολεύκων από την κορυφή κυρίως χάρη στην «λαμπερή» προσωπικότητα του και τη δυνατότητα του να χειρίζεται τους παίκτες στον κρίσιμο κι ευαίσθητο χώρο των αποδυτηρίων.

Ωστόσο η απόφαση του Μαρινάκη για απομάκρυνση του (γιατί, για να μη γελιόμαστε πρόκειται περί απομάκρυνσης ενδεδυμένης «μανδύα» παραίτησης) από το club με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Ο Μίτσελ επί της ουσίας (και μετά από πολλές γκάφες στη διάρκεια της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας) πλήρωσε τη «διαχειριστική» του αδυναμία κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Δεν το έχει το παλικάρι που θα λέγε κι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Θα μου πείτε «μα καλά, περίμενε κανείς αυτό το κάζο με το σκορ στο 2-0 επί του Άρη ώστε να κατηγορήσει τον προπονητή για τις λανθασμένες του αλλαγές;;» Θα απαντήσω «όχι» γιατί πραγματικά το «χαστούκι» αυτό ήρθε ως κεραυνός εν αίθρια. Ναι, αλλά ήρθε! Και στέρησε από την ομάδα δυο υπερπολύτιμους βαθμούς σε αυτή την (πρωτοφανώς συναρπαστική) κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα από τη διαδικασία των play off.

Οι προπονητές ,παγκοσμίως και διαχρονικώς, κρίνονται εκ του αποτελέσματος και ο Μίτσελ κρίθηκε. Η απόφαση του ιδιοκτήτη, μου δείχνει την πίστη του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και την παντελή απώλεια εμπιστοσύνης του στο πρόσωπο του κόουτς. Άλλωστε, για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, ο Μίτσελ πιθανότατα θα έφευγε (ή θα παρέμενε στον σύλλογο με κάποιον άλλο ρόλο) ακόμη κι αν σήκωνε την κούπα. Ο Μαρινάκης θεωρεί (και καλά κάνει) ότι προλαβαίνει να πάρει τον πιο δύσκολο τίτλο του στην καρέκλα του προέδρου. Γι’ αυτό και πάει με τον (έμπειρο και άριστο θεωρητικό) Ανιγκό στις οκτώ εναπομείνασες αγωνιστικές και στη ρεβάνς κυπέλου με την ΑΕΚ. Και όχι για να…κάνει το χατίρι στη ΘΥΡΑ 7 όπως διαβάζω στα social…Μένει να φανεί αν και οι παίκτες πιστεύουν (διότι η ομάδα ξεκάθαρα υστερεί ως σύνολο έναντι των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ) στην υπέρβαση..
ΥΓ: περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσία του Χάμες στο εξής…..

ΥΓ1: πριν από λίγες ημέρες ο παγκόσμιος κολοσσός που λέγεται Μπάγερν απομάκρυνε τον προπονητή της προς γενική κατάπληξη της ποδοσφαιρικής κοινότητας αλλά με τη σύμφωνη γνώμη όλων των «νοικοκύρηδων» που ξέρουν όσα δεν ξέρει ο κόσμος όλος….

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ