Final Four 2023 – Ολυμπιακός: Περνάει το εμπόδιο της Μονακό και βλέπει στο βάθος την κούπα της Euroleague

Το σημαντικότερο παιχνίδι στη φετινή σεζόν… μέχρι το επόμενο, δίνει απόψε ο Ολυμπιακός που κοντράρεται με την Μονακό στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Euroleague στο Κάουνας (18.00-Novasportsprime).

Final Four 2023: Αλλαγή διαιτητή στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μονακό – Ίδια τριάδα με τον περσινό ημιτελικό

Να παίξει το δικό του μπάσκετ 

Να πάρει τη δική του ρεβάνς για τον περσινό χαμένο ημιτελικό από την Εφές και μαζί το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής θέλει ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει την Μονακό. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Αυτό που επιχειρεί ο τεχνικός των ερυθρόλευκων είναι να διώξει το άγχος από τους παίκτες του και ειδικά από αυτούς που δεν έχουν πολλές παραστάσεις. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι διαθέτει παίκτες που έχουν το Know how σε αυτό το επίπεδο και έχουν κατακτήσει τρόπαια, όπως ο Σλούκας και ο αρχηγός Παπανικολάου.

Να χτυπήσει τις αδυναμίες της Μονακό και να περιορίσει τον Τζέιμς 

Είναι ξεκάθαρο ότι Ολυμπιακός και Μονακό γνωρίζονται πάρα πολύ καλά και ο ένας ξέρει τα δυνατά και αδύνατα σημεία του άλλου. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί εννέα φορές μέσα σε δύο χρόνια! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του ξέρουν καλά ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν στην γαλλική ομάδα να βρει τον ρυθμό της και το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να κάνουν είναι να περιορίσουν τον Μάικ Τζέιμς. Ασφαλώς και οι ερυθρόλευκοι δεν υποτιμούν τους υπόλοιπους παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς, όμως θεωρείται βέβαιο ότι αν καταφέρουν να “χαλάσουν” το μυαλό του Αμερικανού γκαρντ , τότε θα αυξήσουν κατακόρυφα τις πιθανότητες νίκης.

Οι αθλητικές μεταδόσεις 19/5/2023 – Ο αγώνας του Ολυμπιακού στο Final Four 2023 της Euroleague

Όπλο του Ολυμπιακού η άμυνα 

Όπως είναι φυσικό και έχει φανεί μέσα στη σεζόν ο Ολυμπιακός στηρίζει μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού του στο αμυντικό σκέλος και με την σκληράδα που βγάζει στο παρκέ καταφέρνει να κυριαρχεί στα παιχνίδια. Αυτό πρέπει να κάνει και στον αποψινό ημιτελικό και όχι ό,τι συνέβη στα δύο φετινά παιχνίδια με την Μονακό στην κανονική περίοδο, στα οποία επικράτησαν οι Γάλλοι.

Υπερτερεί και στον πάγκο 

Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι και στην καθοδήγηση από τον πάγκο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κατακτήσει την Euroleague το 2013 και έχει παραστάσεις σε Final Four, ενώ είναι κοινά αποδεκτό ότι διάγει το καλύτερο σημείο της προπονητικής του καριέρας. Από την άλλη ο Σάσα Ομπράντοβιτς θα βρεθεί για πρώτη φορά στην γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο μετά από δύο δεκαετίες καριέρας. Αυτή είναι μία συνθήκη που φαινομενικά ευνοεί τον Ολυμπιακό.

Final Four 2023 – Ολυμπιακός: Πανέτοιμοι οι ερυθρόλευκοι για τον ημιτελικό με τη Μονακό – ΒΙΝΤΕΟ

Σφυρίζει η περσινή τριάδα με Εφές

Μετά την αλλαγή της Πάντερ με τον Βίλιους οι τρεις διαιτητές που θα διευθύνουν τον ημιτελικό του Ολυμπαικού είναι Μπόρις Ρίζικ, Όλεγκς Λάτισεφς και Γκίτις Βίλιους.  Είναι οι ίδιοι διαιτητές που είχαν σφυρίξει και στον περσινό ήμιτελικο της Euroleague.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ