Φαβορί ο Σωκράτης, κίνδυνος ο Μήτρογλου

Σωκράτης Παπασταθόπουλος εναντίον Κώστα Μήτρογλου απόψε στο Ντόρτμουντ ή αλλιώς Μπορούσια εναντίον Μπενφίκα. . Ο επιθετικός των Πορτογάλων έχει μεγαλώσει στη Γερμανία και δίνει εκεί απόψε ένα από τα σπουδαιότερα ματς της καριέρας του. Το δικό του γκολ θυμίζουμε είναι αυτό που κάνει τη διαφορά μέχρι τώρα, καθώς ο Έλληνας στράικερ είχε χαρίσει τη νίκη στη Μπενφίκα επί της Ντόρτμουντ στο πρώτο ματς της Λισαβόνας (1-0).

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που τίθενται αντιμέτωποι οι σύλλογοι, η πρώτη ήταν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1963-1964. Η Μπενφίκα είχε νικήσει 2-1 στη Λισαβόνα, αλλά η Ντόρτμουντ επικράτησε 5-0 στη ρεβάνς και προκρίθηκε.

Αν οι “αετοί” προκριθούν στα προημιτελικά θα είναι η τρίτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια που το καταφέρνουν, ενώ για την Μπορούσια θα είναι η τρίτη φορά στην δεκαετία.

Η Μπενφίκα στους ομίλους ήταν η ομάδα που προκρίθηκε με τους λιγότερους βαθμούς (8), ενώ η Ντόρτμουντ πέτυχε 21 γκολ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Champions League.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για ομάδες που έχουν κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης, η Μπορούσια το 1997 και οι “αετοί” δύο φορές, το 1961 και το 1962.

Μάρκο Ρόι, Μάριο Γκέτσε, Σβεν Μπέντερ και Ζεμπάστιαν Ρόντε είναι τραυματίες, ενώ ίσως και ο Ραφαέλ Γκερέιρο να μην είναι στην διάθεση του Τόμας Τούχελ, ενώ ο Ρουί Βιτόρια δεν υπολογίζει στους τραυματίες, Λιούμπομιρ Φέισα και Φιλίπε Αουγκούστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ καλύτερη και στο πρώτο ματς ήταν Ντόρτμουντ και έστω και χωρίς τον Ρόις έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Θα προσέξει την άμυνά της, ενώ και από την άλλη κλειστά θα παίξει και η Μπενφίκα προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τον αγώνα Ντόρτμουντ – Μπενφίκα εδώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ