Εύβοια: Ξύλο σε αγώνα ποδοσφαίρου – Έκαναν ρινγκ το γήπεδο

Επεισόδια σημειώθηκαν σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Εύβοια το πρωί της Κυριακής.

Ο αγώνας “Πισσώνας – Ρομαϊκός” διακόπηκε, καθώς φίλαθλοι εισέβαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου.

Στο γήπεδο του Πισσώνα έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και επενέβησαν προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σε επικοινωνία με την ιστοσελίδα eviathema.gr, ο Πρόεδρος ΕΠΣ Ευβοίας Γιάννης Ρέτσας, καταδίκασε τέτοια περιστατικά.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου “Ρομαϊκός Χαλκίδας” για τα επεισόδια
“Το Δ. Σ. και τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου “Ρομαϊκός” Χαλκίδας καταδικάζουν απερίφραστα τα βίαια γεγονότα που σημειώθηκαν στο γήπεδο του Πισσώνα στον σημερινό αγώνα, στα οποία έλαβαν μέρος και φίλαθλοι της ομάδας μας. Η βία δεν αποτελεί ούτε στόχο της ομάδας μας ούτε στοιχείο της ταυτότητας μας. Δεν συναινούμε επ’ ουδενί σε όλες αυτές τις βιαιοπραγίες και θα πράξουμε ως πρέπει απέναντι σε όλα με πλήρη υπευθυνότητα.
Θα πρέπει αμφότεροι οι παίκτες να διατηρούν ένα πνεύμα αθλητικό και όχι να προκαλούν, όπως συνέβη στην περίπτωση της αντίπαλης ομάδας μας, η οποία προκάλεσε με άσεμνες χειρονομίες και πράξεις μη δέουσες για έναν αθλητικό αγώνα.
Επιπλέον, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό ότι οι φίλαθλοι μας δεν ήταν παραπάνω από 60 και όχι 150 που γράφτηκε κάπου. Έχουμε συνηθίσει να γινόμαστε έρμαια προκαταλήψεων και συμπεριφορών τιμωρητικών απέναντι στην ίδια μας την τσιγγάνικη ύπαρξη. Επεισόδια προκαλούνται από κάθε άνθρωπο που δεν σέβεται τον εαυτό του και όχι μόνο από ρομά όπως γράφτηκε σε κάποια δημοσιεύματα.
Δεν έχουμε δείξει μέχρι και την σημερινή μας παρουσία ότι επιθυμούμε και προωθήσουμε την οπαδική βία. Το. Δ. Σ. Θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί στο μέλλον κάτι αντίστοιχο, το οποίο μας προσβάλλει και αντιτίθεται στην ποδοσφαιρική μας παιδεία”

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.