Euroleague: Στο Βελιγράδι για το back to back η Εφές – Περιμένει τον Ολυμπιακό

Την πρόκρισή της στο 5ο φάιναλ φορ Euroleague της Ιστορίας της, πανηγύρισε στην Πόλη η Αναντολού Εφές, η οποία πλέον βάζει… πλώρη για back to back κούπα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας… επιβιώσει θριαμβευτικά από το μειονέκτημα έδρας της.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2021 επικράτησε (με 75-70) της Αρμάνι και στο Game 4, έγραψε το πολυπόθητο 3-1 στη σειρά και τύπωσε «εισιτήριο» για το Final Four του Βελιγραδίου, όπου θα παλέψει για την υπεράσπιση του τίτλου, με πρώτο… εμπόδιο στα ημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Μονακό (η σειρά είναι στο 2-1).

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία έγινε η δεύτερη χρονικά ομάδα που… έφυγε για Βελιγράδι, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, εξαργύρωσε την ψυχραιμία της στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, όταν η Αρμάνι της… έβαλε δύσκολα, βρίσκοντας ρυθμό από τα 6.75 και επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης.

Οι Ιταλοί, οι οποίοι είχαν βρεθεί ακόμη και στο -10 στο 28΄ (62-52), απάντησαν με τέσσερα «κολλητά» τρίποντα και με σερί 0-14 έγραψαν στο 34΄ το 62-66. Ωστόσο, η αδυναμία των Ιταλών στα επιθετικά ριμπάουντ, η κούραση και τα διαδοχικά λάθη, έβαλαν την τουρκική ομάδα και πάλι σε θέση οδηγού, με τον άποντο μέχρι το 38΄ Κρις Σίνγκλετον να κάνει… σεφτέ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και να χαρίζει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (70-68).

Τα λάθη της Αρμάνι συνεχίστηκαν και με τους Ντατόμε, Σιλντς να αστοχούν σε δύο σερί τρίποντα, η Αναντολού παρέμεινε σε πλεονεκτική θέση μέχρι το τελικό 75-70.

Πρωταγωνιστής των νικητών ο Τιμπόρ Πλάις με 25 πόντους και εξαιρετική δουλειά μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, ενώ στους 20 σταμάτησε το κοντέρ του Βασίλιε Μίτσιτς, σε μία βραδιά που ο Σέιν Λάρκιν ήταν απογοητευτικός (8π. με 1/3 δίποντα, 0/6 τρίποντα, αλλά 6/6 βολές).

Από την Αρμάνι, που πάλεψε παρά τις σημαντικές απουσίες της (Μάλκολμ Ντιλέινι, Τρέι Κελ, Νικολο Μελι, Κωνταντίνος Μήτογλου), ο Λουίτζι Ντατόμε προσπάθησε με 19 πόντους, όπως και ο Κάιλ Χάινς με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 42-43, 62-58, 75-70

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ