Eurobasket 2022 – Ελλάδα – Γερμανία: Η πιο μεγάλη ώρα είναι απόψε

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Ο αγώνας που θα κρίνει εν πολλοίς αν η παρουσία της στο Eurobasket 2022 θα κριθεί επιτυχημένη ή όχι  είναι ο αποψινός με την «οικοδέσποινα» Γερμανία στο Βερολίνο. Το τζάμπολ του δεύτερου χρονικά αγώνα της ημέρας είναι προγραμματισμένο για τις 21:30 (ΕΡΤ1), στη Mercedes-Benz Arena, με τον νικητή να προκρίνεται στα ημιτελικά, όπου την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ισπανία-Φινλανδία, αγώνας που διεξάγεται στις 18:15.

Αυτό σημαίνει πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του θα γνωρίζουν την αντίπαλό τους στα ημιτελικά, εφόσον προκριθούν, την ώρα του τζάμπολ του προημιτελικού με τους Γερμανούς. O Δημήτρης Ιτούδης και οι Έλληνες διεθνείς καλούνται να βρουν, λοιπόν τον τρόπο να σταματήσουν το “ transition” της Γερμανίας και να μην την αφήσουν να πάρει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Όπως και η εθνική Ελλάδας, έτσι και η Γερμανία θέλει να τρέξει γι’ αυτό και αναμένεται ένας συναρπαστικός αγώνας, με υψηλό σκορ. Και όπως και η εθνική, έτσι και η Γερμανία έχει πολλούς παίκτες να τελειώσουν φάσεις πέρα από τις εγνωσμένες ικανότητες του πόιντ γκαρντ των Χιούστον Ρόκετς, Ντένις Σρέντερ, όπως ο φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ Φραντς Βάγκνερ, ο σέντερ των Ιντιάνα Πέισερς Ντάνιελ Τάις, ενώ ο γκαρντ της Άλμπα Βερολίνου Μαοντό Λο κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις σε αυτό το Ευρωμπάσκετ και είναι ο άξιος συμπαραστάτης του Σρέντερ στην εκτέλεση. Ο Ομπστ και ο Γκιφάι απειλούν επίσης κάθε αντίπαλο.

«Θέλουμε να είμαστε στα ημιτελικά και να αναμετρηθούμε με τους καλύτερους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες αυτή τη στιγμή, αλλά είμαστε έτοιμοι, καλά προετοιμασμένοι και με καλή διάθεση. «Όλοι πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι και να τρέχουμε κατευθείαν πίσω με συγκέντρωση κάθε φορά που σκοράρουμε. (σ.σ Ο Γιάννης) Μπορεί να τρέξει ένα fastbreak εναντίον τριών, τεσσάρων ατόμων. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά ως ομάδα και να είμαστε πειθαρχημένοι. Αν καταφέρουμε να τους κάνουμε να παίξουν στο μισό γήπεδο, αυτό είναι καλό, είναι χειρότεροι εκεί από ό,τι στο γρήγορο break» ανέφερε ο αρχηγός της Γερμανίας, Ντένις Σρέντερ σε δηλώσεις του στο Sportsch.

Οι διεθνείς μας θα έχουν την συμπαράσταση των Ελλήνων φιλάθλων, καθώς όπως όλα δείχνουν  θα βρίσκονται στο γήπεδο ακόμα περισσότεροι σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Τσεχία, όταν και «έφτασαν» κοντά στους 3.000. Επιπρόσθετα, όλα δείχνουν ότι τα εισιτήρια για το ματς θα εξαντληθούν άμεσα και ότι ο σπουδαίος προημιτελικός θα είναι sold out.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

  1. ΝΤΕΝΙΣ ΣΡΕΝΤΕΡ ΓΚΑΡΝΤ 1.85 ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
  2. ΝΙΛΣ ΓΚΙΦΕΙ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ 2.00 ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ
  3. ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΖΕΝΓΚΦΕΛΝΤΕΡ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ 2.00 ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
  4. ΓΙΟΧΑΝ ΦΟΙΓΚΤΜΑΝ ΣΕΝΤΕΡ 2.09 ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
  5. ΦΡΑΝΤΣ ΒΑΓΚΝΕΡ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ 2.08 ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
  6. ΓΙΟΧΑΝ ΤΙΜΑΝ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ 2.05 ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
  7. ΝΤΑΒΙΝΤ ΚΡΑΜΕΡ ΓΚΑΡΝΤ 1.96 ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΙΓΚ
  8. ΜΑΟΝΤΟ ΛΟ ΓΚΑΡΝΤ 1.92 ΆΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
  9. ΑΝΤΡΕΑΣ ΟΜΠΣΤ ΓΚΑΡΝΤ 1.96 ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
  10. ΝΤΑΝΙΕΛ ΤΑΙΣ ΣΕΝΤΕΡ 2.06 ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ
  11. ΝΙΚ ΒΑΙΛΕΡ-ΜΠΑΜΠ ΓΚΑΡΝΤ 1.96 ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
  12. ΓΙΟΝΑΣ ΒΟΛΦΑΡT-ΜΠΟΤΕΡΜΑΝ ΣΕΝΤΕΡ 2.08 ΧΑΜΠΟΥΡΓΚ ΤΑΟΥΕΡΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΧΕΡΜΠΕΡΤ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (13-14/9/2022)

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου

18:15 Ισπανία-Φινλανδία
21:30 Γερμανία-Ελλάδα

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου

18:15 Γαλλία-Ιταλία
21:30 Σλοβενία-Πολωνία

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου
Νικητής Ισπανία-Φινλανδία με Νικητή Γερμανία-Ελλάδα
Νικητής Γαλλία-Ιταλία με Νικητή Σλοβενία-Πολωνία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ