Έρικσεν: Γιατί δεν μπορεί να παίξει ξανά στην Ιταλία

H εμφύτευση υποδόριου απινιδωτή στον Κρίστιαν Έρικσεν, η οποία αποφασίστηκε σήμερα και θα γίνει το Σάββατο, απαγορεύει την επιστροφή του 29χρονου Δανού διεθνή στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας “Gazzetta dello Sport”, «οι κανόνες στην Ιταλία απαγορεύουν να αγωνίζονται παίκτες με μόνιμα εμφυτεύματα».

«Μετά τις διάφορες καρδιακές εξετάσεις, στις οποίες υπεβλήθη ο Κρίστιαν Έρικσεν, αποφασίστηκε ότι θα έπρεπε να φέρει υποδόριο απινιδωτή, γνωστό με το ακρωνύμιο ICD (αυτόματος εμφυτεύσιμος απινιδωτής). Αυτή η συσκευή είναι απαραίτητη μετά από καρδιακή προσβολή λόγω διαταραχών στο ρυθμό της καρδιάς» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση -που έγινε στο Twitter- της ομοσπονδίας της Δανίας, η οποία συντάχθηκε μαζί με τους γιατρούς του Righospitalet, όπου ο παίκτης εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στη διάγνωση, η ομοσπονδία δεν διευκρινίζει τι προκάλεσε την καρδιακή αρρυθμία, αλλά, όπως υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα, όλα δείχνουν ότι είναι μυοκαρδίτιδα.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι εάν αυτός ο απινιδωτής είναι προσωρινός ή εάν θα είναι μόνιμος. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό που παίζουν με ένα παρόμοιο «σύστημα» εμφυτευμένο, ανάμεσά τους ο Ολλανδός Ντάνι Μπλιντ είναι το πιο διάσημο παράδειγμα.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι δυνατό στην Ιταλία. Έτσι όλα όσα σχετίζονται με το μέλλον του, θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις που θα γίνουν σε λίγες εβδομάδες. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ