ΕΠΟ: Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση για την διαιτησία στην Super League

Τέσσερις ώρες κράτησε η συνάντηση στην ΕΠΟ  με αφορμή την διαιτησία στα playoffs της Super League, αλλά λευκός καπνός δεν βγήκε, καθώς άπαντες συμφώνησαν πως.. διαφωνούν.  Στην συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος, ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ και οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης, Ιβάν Σαββίδης (μέσω τηλεδιάσκεψης) Αχιλλέας Μπέος αλλά και ο δικηγόρος του Άρη, Παναγιώτης Μπιλίρης.

Ο Γιάννης Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος αφού εξέφρασε τις θέσεις του Παναθηναϊκού αποχώρησε σχεδόν μια ώρα μετά την έναρξη της σύσκεψης, κάτι για το οποίο είχε ενημερώσει, καθώς είχε ένα επαγγελματικό ταξίδι. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ ήταν απ’ τους πρώτους που πήραν τον λόγο στη συνάντηση, εστιάζοντας εξαρχής στο σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει με τη χαμηλή ποιότητα των ξένων διαιτητών που έρχονται στην Ελλάδα και στις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν ακολούθως από την ΚΕΔ και την ομοσπονδία πάνω στο θέμα των διαιτητών των play off και play out.

Ο κ. Αλαφούζος ανέφερε πως είναι ανεπίτρεπτο να έρχονται διαιτητές χαμηλού επιπέδου «τύπου Νταμπάνοβιτς» (διαιτητής του αγώνα της πρεμιέρας των play off με την ΑΕΚ) και τόνισε στον Στιβ Μπένετ, πως είναι δική του υποχρέωση να να διασφαλίσει την παρουσία ξένων διαιτητών υψηλότερου επιπέδου στο πρωτάθλημα.

Επισήμανε επίσης πως είχε επικοινωνία επί προσωπικού με υψηλά κλιμάκια της UEFA, όπου του μεταφέρθηκε η δυσκολία, αλλά και η αρνητική διάθεση που υπάρχει από αρκετούς ρέφερι επιπέδου UEFA Elite να έρθουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως ακόμη και σ’ αυτή τη συνθήκη είναι υποχρέωση της ομοσπονδίας να εγγυηθεί ένα σαφώς υψηλότερο επίπεδο των διαιτητών στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Μάλιστα ανέφερε πως το αμέσως επόμενο επίπεδο απ’ την κατηγορία UEFA Elite, δεν θα πρέπει να είναι διαιτητές επιπέδου… Νταμπάνοβιτς, διότι υπάρχουν πολλοί καλοί διαιτητές από μεγάλα πρωταθλήματα επιπέδου UEFA Category One, με τους οποίους επιβάλλεται να υπάρξει μία σημαντική προεργασία από την ομοσπονδία και τον αρχιδιαιτητή, ώστε να έρθουν και να σφυρίξουν στα ελληνικά παιχνίδια.

Σε αποστροφή του λόγου του δε, υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός στο να οριστούν και να σφυρίξουν σε αγώνες ακόμη κι Έλληνες διαιτητές, με την αυστηρή προϋπόθεση πως θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις σε βάρος τους, εάν κάνουν λάθη που θα αλλοιώσουν τις βαθμολογικές ισορροπίες των play off, συμπληρώνοντας πως και η ΚΕΔ θα αναλάβει αντίστοιχα και τις δικές της ευθύνες πάνω σ’ αυτό.

Ο κ. Αλαφούζος κατέληξε λέγοντας πως το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι ένα και μόνο, να υπάρξει ισονομία σ’ όλη τη σειρά των αγώνων κατάταξης των play off  και play out. Μετά την αποχώρησή του απ’ την αίθουσα συσκέψεων, παρέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκπροσωπώντας τους «πράσινους» στην όλη διαδικασία.

Μπένετ
Ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ

Ο Αχιλλέας Μπέος

Εν συνεχεία λίγο μετά τις 1:30μ.μ. αποχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος ήταν ο μόνος που έκανε και δηλώσεις λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Δεν είναι ποδόσφαιρο, τόσος κόσμος, δημοσιογράφοι, αφήνετε την ώρα σας να έρθετε να πάρετε δηλώσεις για ποιο πράγμα; Αυτό το ποδόσφαιρο δεν γίνεται ούτε στο Τζιμπουτί, ούτε σε κανένα μέρος του κόσμου. Είναι μια φαρσοκωμωδία.

Δεν ξέρω το λόγο που μαζευτήκαμε εδώ αλλά εδώ μαζεύτηκαν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον αυτός που θα το πάρει να το αξίζει. Να ευχηθώ να μην έχουμε αίματα. Εγώ διαφωνώ με τέτοιου είδους πρακτικές, το τι έγινε μέσα θα σας το πουν οι άλλοι, όχι εγώ”.

 

Ο Αχιλλέας Μπέος

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μελισσανίδης έφυγε από τα γραφεία της ομοσπονδίας δέκα λεπτά πριν από τις τρεις χωρίς να θελήσει να πει τίποτα και αρκέστηκε στην ατάκα: “Δεν έχουμε να πούμε τίποτα”.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Τελευταίος αποχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού να τονίζει κατά την αποχώρηση του: “Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ. Χρειάζεται να πω εγώ τι είναι η ΕΠΟ. Ό,τι χειρότερο υπάρχει”.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης

Κατά την αποχώρηση τους ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, σημείωσε πως αυτό που συμφώνησαν άπαντες είναι ότι διαφωνούν και αναφέρθηκε σε αποκάλυψη-καταγγελία του αρχιδιαιτητή πως ξένος διαιτητής αυτοπροτάθηκε να σφυρίξει το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Ο αντιπρόεδρος των «ασπρόμαυρων» έδωσε δια ζώσης το «παρών» στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των έξι ομάδων της Super League που συμμετέχουν στα Play Off του πρωταθλήματος της Super League, με τους Μπαλτάκο και Μπένετ, ενώ ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Μετά από μία τετράωρη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Παρά τα σφοδρά παράπονα που έχουμε και αυτή τη σεζόν και στις προηγούμενες, ο κ. Σαββίδης εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Μπένετ και στην ΚΕΔ ώστε να τελειώσει ομαλά η σεζόν και την άποψη ότι ο μόνος θεσμικός φορέας που μπορεί να φέρει ξένους διαιτητές είναι η ΚΕΔ. Καμία ομάδα και λίγκα δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτό» τόνισε κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΕΠΟ ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Μάλιστα κατήγγειλε την αποκάλυψη, στην οποία προχώρησε ο Μπένετ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μπένετ μας έδειξε στην οθόνη μήνυμα από ξένο διαιτητή, χωρίς να φαίνεται τ’ όνομά του, ο οποίος αυτοπροτάθηκε να έρθει στον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη. Αυτή η καταγγελία είναι σοβαρή. Ο κ. Μπένετ ανέφερε ότι έχει βρει διαιτητές γι’ αυτό το παιχνίδι και ο συγκεκριμένος εξέφρασε την επιθυμία του ν’ αλλάξουν οι διαιτητές και να έρθει ο ίδιος».

Και ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης κατέληξε: «Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την επιθυμία του αυτή η καταγγελία να φτάσει έως το τέλος. Ο κ. Μπένετ ανέφερε ότι έχει αναφερθεί στην UEFA, γιατί μας φαίνεται πολύ ύποπτο, πώς ένας διαιτητής αυτοπροτείνεται για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Καταλαβαίνετε ότι αυτά δεν γίνονται ούτε στο Τζιμπουτί, όχι στην Ελλάδα».

 

Μπαλτάκος
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος

Ο Γιώργος Κοσμάς

Ο Γιώργος Κοσμάς από την πλευρά του, ως αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, υποστήριξε πως όλες οι πλευρές βρέθηκαν κοντά σε μια πρώτη λύση, αλλά χάλασε γιατί αποχώρησε ο Ολυμπιακός.

Ο Τάκης Μπαλτάκος

Μετά το τέλος της διαδικασίας δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος τόνισε πως θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο, ώστε να έρθουν διαιτητές που πρέπει.

“Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία είναι γεγονός, η συμφωνία χάλασε τελευταία στιγμή πράγματι. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν επήλθε συμφωνία ότι η ΕΠΟ δεν θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο και δεν θα κάνει αυτά που πρέπει, ώστε στις επόμενες 9 αγωνιστικές να έχουμε τις διαιτησίες που επιβάλλεται να έχουμε, δηλαδή διαιτητές ελίτ ή α’ κατηγορίας, ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο ομαλά και να κατακτήσει τον τίτλο ο καλύτερος».

Γιατί δεν έρχονταν διαιτητές καλοί αυτό το διάστημα: “Ο Μπένετ τα έχει εξηγήσει όλα και οι προλαλήσαντες σας έχουν πει. Αυτό που σας λέω είναι ότι η ΚΕΔ σύμφωνα με τον κ. Μπένετ, έχει κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας και αυτό θα συνεχίζει να κάνει”.

Για την κατηγορία ότι διαιτητής αυτοπροτάθηκε για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: “Επειδή αυτό αφορά ομάδες και εμπλέκει δύο ομάδες, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δεν θα πάρω θέση. Ο Μπένετ μας είπε ότι υπάρχει ήδη ανάκριση από την UEFA. Δεν θα πάρω θέση σε κάτι που είναι υπό έρευνα”.

Για το αν υπήρξε ένταση: “Υπήρξε ένταση. Δεν νομίζω ότι κάποιες από τις προηγούμενες συναντήσεις που έγιναν στο ίδιο πλαίσιο δεν υπήρξε. Επειδή ξέρετε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το περισσότερο ανταγωνιστικό, απ’ όλα έχουμε ζήσει. Δεν θυμάμαι τέσσερις ομάδες μαζί. Άρα η ένταση είναι αναμενόμενη και φυσιολογική.

Για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα: “Ασφαλώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα”.

Γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με τη διαιτησία, αφού το έχει κάνει στο παρελθόν: “Δεν κατάλαβα την ερώτηση, τι έχω κάνει στο παρελθόν”

Για την αλλαγή του κ. Σιδηρόπουλου: “Αυτό ήταν απαίτηση του κ. Μαρινάκη για τον Διαμαντόπουλου”

Έχετε δώσει επίσης οδηγίες σε Ενώσεις: “Δεν έχω μιλήσει σε Ενώσεις”.

Τέλος τόνισε: “Αύριο έχω ραντεβού στη Γενεύη με την UEFA για άλλο λόγο και είναι σίγουρο ότι θα θέσω θέμα, ώστε να δοθεί βοήθεια ώστε να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας”.

Ο «δεκάλογος» της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Πριν από την έναρξη της συνάντησης των έξι ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ με την ΕΠΟ και τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε τις θέσεις της. Εν ολίγοις, ο πειραϊκός σύλλογος μέμφεται τον Άγγλο επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας και ζητεί, μεταξύ άλλων, την παραίτηση του Μπένετ, στον οποίο καταλογίζει απραξία και τον κατηγορεί πως δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να φέρει στα πλέι οφ και στα ντέρμπι της κανονικής περιόδου elite διαιτητές.

Οι θέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

1. «Πρώτα από όλα θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο κ. Μπένετ μας καλεί σήμερα σε αυτή τη σύσκεψη ενώ έχει ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και η πρώτη αγωνιστική των playoffs and playouts και ενώ ο βαθμολογικός πίνακας έχει ήδη αλλοιωθεί! Και ο άνθρωπος που έχει μια σύμβαση από την οποία πλουτίζει με τρόπο προκλητικό δεν έχει δεχτεί εμάς που επωμιζόμαστε το 60% του κόστους της παρουσίας του. Αυτό δε γίνεται πουθενά, σε καμμιά σοβαρή χώρα και είναι ντροπή!

2. Όλοι είχαμε συμφωνήσει ότι θα γίνει επαγγελματική διαιτησία ώστε το ποδόσφαιρο μας να είναι αρχικά νόμιμο, αφού έχει γίνει νόμος του κράτους η επαγγελματική διαιτησία. Δυστυχώς όμως κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση τορπιλίζεται και πρέπει το φίλαθλο κοινό να καταλάβει ότι αυτό γίνεται με σχεδιασμό. Όσοι θέλουν τους διαιτητές μαριονέτες συμφερόντων θέλουν αυτό ακριβώς που συμβαίνει τώρα. Δηλαδή να μην υλοποιείται το σχέδιο της Επαγγελματικής Διαιτησίας και να έρχονται κακής ποιότητας ξένοι ώστε να φτάσουμε στο σημείο η ΚΕΔ υπό κάποιο… Μάνταλο να ορίζει Έλληνες διαιτητές και ξένους κακής ποιότητας που θα υπακούσουν τυφλά και θα είναι ευάλωτοι. Διαιτητές που ήδη έχουν «εκπαιδεύσει» σε Β’ και Γ’ Εθνική και τους ετοιμάζουν και για τη Super League.

3. Πριν λίγο καιρό η Super League με την ΑΕΚ μειοψηφούσα και τον Βόλο απόντα αποφάσισε να ιδρύσει την GRO (Greek Referree Organisation) και να τρέξουμε (με το κόστος να βαραίνει την Super League) την Επαγγελματική Διαιτησία ενώ η ΕΠΟ θα διατηρούσε ποσοστό στο συγκεκριμένο σχήμα ώστε να μην αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος της Ομοσπονδίας με τη διαιτησία. Μάλιστα ψηφίστηκε να αναλάβει το εγχείρημα ο κ. Κλάτενμπεργκ ο οποίος αποδεδειγμένα έχει καλύτερες προσβάσεις σε ελίτ διαιτητές και μεγάλες ομοσπονδίες σε σχέση με τον κ. Μπένετ. Και αυτό το σχέδιο προσπαθείτε να το τορπιλίσετε αν και ξέρετε ότι αυτό είναι το αύριο της ελληνικής διαιτησίας. Δηλαδή επαγγελματική διαιτησία και διαιτητές ελίτ και αδιάφθοροι που δεν θα μπορεί κανείς να τους προσεγγίσει, ούτε να τους επηρεάσει.

4. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα επικοινωνήσαμε και με τις UEFA/FIFA και με μεγάλες Ομοσπονδίες της Ευρώπης και μας διαβεβαίωσαν ότι ποτέ ο κ. Μπένετ δεν προσπάθησε να φέρει ελίτ ή τοπ διαιτητές από αυτές τις Ομοσπονδίες. Ούτε ζήτησε καμμιά βοήθεια από την UEFA. Και αυτό είναι μέγα ατόπημα και παραβιάζεται η κάθε συμφωνία για διαιτητές ελίτ και η ομόφωνη βούληση των ομάδων μας που το απαίτησαν θεσμικά. Πέρα από την ανικανότητα τίθεται και θέμα δόλου ξεκάθαρα. Δεν θέλει ούτε ο κ. Μπένετ, ούτε ο κ. Μπαλτάκος να δοθεί λύση. Ξαναζητάμε και σήμερα λοιπόν, όπως κάναμε ήδη πολλές φορές και στο παρελθόν να μας δοθεί πλήρης εικόνα για το ποιες επικοινωνίες έγιναν, με ποιες ομοσπονδίες και ποιους διαιτητές. Για παράδειγμα έχει επικοινωνήσει με τη Γερμανική Ομοσπονδία, την Ολλανδική, τη Γαλλική, την Ισπανική Ομοσπονδία;

5. Επίσης, θέλουμε να μας πει επακριβώς τη διαδικασία ορισμού ξένων διαιτητών. Πως ακριβώς γίνεται. Ποιοι άνθρωποι συμμετέχουν στους ορισμούς ξένων διαιτητών, τι ακριβώς κάνουν και ποιοι άνθρωποι διαχειρίζονται ως συνοδοί τους ξένους διαιτητές που έρχονται στην Ελλάδα.

6. Μήπως συνοδοί των διαιτητών είναι «συνοδοί» όπως ο κ. Σιδηρόπουλος στο διαιτητή Νταμπάνοβιτς ή μήπως είναι κάποιοι από το συνονθύλευμα που μπαίνει στο τσάρτερ της χαράς της Εθνικής Ομάδας και τους πληρώνουμε από την τσέπη μας, για να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τις συζύγους τους και τους φίλους τους και άσχετους υπαλλήλους που κάνουν τουρισμό με τα χρήματα των ομάδων μας; Να μας πείτε λοιπόν ξεκάθαρα και με το χέρι στην καρδιά ποιος είναι ο ρόλος του Μάνταλου, του Καρατζίκα, και των υπολοίπων της ΚΕΔ.

7. Σε ένα πρωτάθλημα που ΟΛΕΣ οι ομάδες έχουν παράπονα, έχουν βγάλει ανακοινώσεις, φτάσαμε να συζητάμε το πρόβλημα λίγες μέρες πριν τη 2η αγωνιστική των playoffs και playouts. Φανταζόμαστε ότι τώρα που είχε τόσες μέρες κενό το πρωτάθλημα θα έχουμε τουλάχιστον δυο ελίτ διαιτητές στην 2η αγωνιστική των play-offs! Αν ο κ. Μπένετ δεν μπορεί, να παραιτηθεί και να αναλάβει η UEFA/FIFA να ορίσουν Αρχιδιαιτητή και Επιτροπή Διαιτησίας.

8. Όλος ο φίλαθλος κόσμος, η νεολαία που είναι σε αναβρασμό, όλοι συζητούν ότι με όσα γίνονται το πρωτάθλημα αυτό θα κινδυνεύσει να μην τελειώσει! Αυτό θέλετε; Έρχονται εκλογές σε λίγο καιρό με μεγάλες κοινωνικές εντάσεις, θέλετε το γήπεδο να γίνει χώρος αποσυμπίεσης της έντασης ή θα το αφήσετε να είναι καζάνι που βράζει με ότι αυτό συνεπάγεται; Ξεκάθαρα λόγια λοιπόν! Βούληση όλων των φιλάθλων, των ομάδων και της Πολιτείας είναι να πάμε σε ομαλή και δίκαιη διεξαγωγή των playoffs και playouts.

Σε ό,τι αφορά στα play-off ξεκάθαρα και χωρίς καμμιά δικαιολογία: Ελίτ διαιτητές και τοπ διαιτητές από τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και αν δεν μπορείτε να το κάνετε κύριε Μπένετ, αποχωρήστε και να ζητήσουμε από την UEFA/FIFA να μας βρει έναν άνθρωπο που θα μπορεί. Δεν μπορεί ο μηχανισμός διαιτησίας της Super League που είναι στα σπάργανα να έχει βρει ήδη Ομοσπονδίες και από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικά χώρες οι οποίες μπορούν να διαθέσουν ελίτ διαιτητές κι εσείς να μην μπορείτε. Παραιτηθείτε λοιπόν. Υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας. Και ο κ. Μπένετ και ο κ. Μπαλτάκος και όποιος προσπαθεί να κρατήσει το ποδόσφαιρο δέσμιο συμμοριών που το έχουν μολύνει από το τοπικό μέχρι την κορυφή!

9. Το τελευταίο απίστευτο περιστατικό με τον κ. Μπένετ να έχει καλέσει (όπως ενημέρωσε ο ίδιος με επιστολή του) τις έξι ομάδες των play-off αλλά ο κ. Μπαλτάκος να κόβει τις δυο από τις έξι ΠΑΕ δείχνει και καταγράφει ανεξίτηλα και την παρέμβαση στα πεπραγμένα της ΚΕΔ από τη Διοίκηση που προφανώς δεν είναι η μόνη! Θυμίζουμε εν τάχει το περιστατικό αλλαγής ορισμού διαιτητή σε ντέρμπι της Super League με παρέμβαση Μπαλτάκου (Σιδηρόπουλος στο ΠΑΟ-ΑΕΚ) και τις δημόσιες παραινέσεις-εκφοβισμό του Προέδρου της ΕΠΟ σε σεμινάρια διαιτητών όπου αντί για τυπικό χαιρετισμό τους απειλούσε με διαγραφές. Αλήθεια κύριε Μπένετ γνωρίζετε το περιεχόμενο της Ολιστικής Μελέτης για τη διαιτησία; Γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η ΕΠΟ και ο Πρόεδρος της ή ο CEO της να παρεμβαίνουν στη διαιτησία και τις θεσμικές της λειτουργίες Αν δεν τις γνωρίζετε σας παραδίδουμε σήμερα τις σελίδες της Ολιστικής Μελέτης για το Ελληνικό ποδόσφαιρο που αφορούν στη Διαιτησία αλλά και το Νόμο της Ελληνικής Πολιτείας για τη θεσμοθέτηση της «Επαγγελματικής Διαιτησίας».

10. Προφανώς ο κ. Μπαλτάκος δεν αντιλαμβάνεται τα ασυμβίβαστα. Άλλωστε είναι ο ίδιος ένα ασυμβίβαστο επί της ουσίας αφού πέρασε από τη μια μέρα στην άλλη από αμειβόμενος δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ χωρίς ποτέ να ενημερώσεις για τις αμοιβές του εκεί, στη θέση του Προέδρου της ΕΠΟ αν και όπως αποκαλύπτει την… πρόταση για να αναλάβει την ΕΠΟ με όσα τραγελαφικά ακολούθησαν την έκανε ο κ. Μελισσανίδης λες και η ΕΠΟ είναι η ΠΑΕ ΑΕΚ. Δυστυχώς όμως οι μέρες που ζούμε με τον κύριο αυτό στην Προεδρία της ΕΠΟ είναι ημέρες ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Κάθε μέρα έχουμε μια δυσάρεστη έκπληξη που προκαλεί αποστροφή στον κόσμο και βυθίζει κι άλλο το ποδόσφαιρο. Χθες ήταν η επιστολή Μπένετ που εξέθεσε τον κ. Μπαλτάκο, προχθές η ανατριχίλα του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας που είδε την Εθνική μας να φορά μια φανέλα που θα έπρεπε να έχει απορριφθεί με μια ματιά. Έχει ξεσηκωθεί ο πολιτικός κόσμος από την αριστερά ως τη δεξιά!

Στις ημέρες Προεδρίας της ΕΠΟ από ένα θεωρητικό του φασισμού και της ακροδεξιάς, συνταράσσεται η ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη με την εκτρωματική (νέα) φανέλα της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας στην οποία διαγράφονται αγκυλωτές απολήξεις του σταυρού θυμίζοντας σε όλους μας την σβάστικα, σύμβολο που κάνει τους Έλληνες να ανατριχιάζουν, κι όμως ούτε σε κάτι τέτοιο δεν μπορούσαν να είναι σοβαροί όσοι διοικούν σήμερα την ΕΠΟ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ