Ελλάδα – Κόσοβο: Για την τέταρτη νίκη στο Nations League και την πρωτιά στον όμιλο

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται απόψε το Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό (21:45  Alpha TV, Novasports) έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο και την άνοδο στη 2η κατηγορία του Nations League.

Με τον κόσμο για ακόμη μία φορά στο πλευρό της, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιδιώξει να πετύχει την τέταρτη σερί νίκη της στη διοργάνωση και ουσιαστικά να κλειδώσει την πρώτη θέση. Αυτό θα σημάνει την άνοδο της στη League B της επόμενης διοργάνωσης, αλλά και την εξασφάλιση θέσης στο μονοπάτι των πλέι οφ για μια απευθείας θέση στα τελικά του Euro 2024, στην περίπτωση που αυτή δεν επιτευχθεί από τα προκριματικά της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει δυνατά την  νέα της προσπάθεια, καθώς μετράει τρεις νίκες σε Μπέλφαστ, Πρίστινα και πριν από τρεις μέρες με αντίπαλο την Κύπρο στον Βόλο.

Σε περίπτωση νίκης απέναντι στο Κόσοβο, οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ θα ισοφαρίσουν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Εθνικής σε όμιλο διοργάνωσης, καθώς το 1994 είχαν ξεκινήσει με τέσσερις νίκες στα προκριματικά του Euro 1996.

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν μπορεί να υπολογίζει στον άτυχο Λημνιό, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στο φινάλε του αγώνα κόντρα στην Κύπρο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός αναμένεται να κρατήσει το επιτυχημένο 4-3-3, χωρίς να κάνει κάποια σημαντική αλλαγή.

Όπως όλα δείχνουν η ενδεκάδα της Εθνικής θα είναι η εξής: Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Σιώπης (ή Κουρμπέλης), Μπουχαλάκης, Μπακασέτας – Μάνταλος, Παυλίδης, Μασούρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ