Ελλάδα – Γερμανία 16-8: Πανηγυρικά πρώτη η Εθνική πόλο- ΒΙΝΤΕΟ

Η Εθνική πόλο των ανδρών της Ελλάδας ξετύλιξε το… δώρο που της έκανε νωρίτερα η Ιαπωνία, κοντράροντας στα ίσια για ένα ημίχρονο την Κροατία, και «σφράγισε» την πρώτη θέση στον Β΄ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της στο Ντέμπρετσεν, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 16-8 της Γερμανίας και τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την Κροατία, χάρη στη μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων με την οποία νίκησε τους Ασιάτες (+11 έναντι +8).

Η ελληνική ομάδα θα ταξιδέψει στη Βουδαπέστη και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον προημιτελικό της Τετάρτης (29/6). Αυτός θα είναι πιθανότατα οι ΗΠΑ, που νίκησαν απόψε 14-9 την Αυστραλία, τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του Δ΄ ομίλου και αναμένεται να ξεπεράσουν στο χιαστί ματς της Δευτέρας (27/6) το εμπόδιο της Νότιας Αφρικής. Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος για την τετράδα είναι ανοιχτός.

Ελλάδα – Γερμανία 16-8: Ο αγώνας

Ήχοντας ήδη τα… χαρμόσυνα νέα από το προηγούμενο παιχνίδι, η εθνική δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στους Γερμανούς. Ήδη στα πρώτα 2,5 λεπτά το σκορ ήταν 3-0 και ο Πέταρ Πόρομπιτς αναγκάστηκε να πάρει άρον-άρον τάιμ-άουτ, μήπως και συμμαζέψει λίγο την κατάσταση. Όντως οι παίκτες του κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι ως το τέλος της πρώτης περιόδου (4-1), αλλά στη συνέχεια η ελληνική ομάδα άρχισε να σκοράρει «κατά ριπάς», με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Ντίνο Γενηδουνιά, ενώ την ίδια στιγμή η άμυνά της έμοιαζε απροσπάλεαστη. Το ημίχρονο έληξε 9-2 και το μυαλό όλων βρισκόταν ήδη στον προημιτελικό της Βουδαπέστης. Ο Θοδωρής Βλάχος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και έδωσε την ευκαιρία στον Παναγιώτη Τζωρτζάτο να κάνει ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση, αντικαθιστώντας τον Μάνο Ζερδεβά στο δεύτερο μισό του αγώνα. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στα έντεκα γκολ (16-5), για να μειώσει στο τέλος η Γερμανία με ένα σερί 3-0.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 5-1, 4-2, 3-4

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ