Δημοσίευμα – βόμβα για τον πρόεδρο της FIFA: Αποκαλύψεις για παρέμβασή του σε εισαγγελική έρευνα

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, φαίνεται να παρενέβη στον Ελβετό γενικό εισαγγελέα, προκειμένου να παρακάμψει έρευνα, σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα «La Tribune de Genève». Η εισαγγελία άρχισε να ερευνά στις αρχές του 2016, λίγο μετά την εκλογή του ως προέδρου της FIFA, σχετικά με την ανάθεση από τον Ινφαντίνο σύμβασης τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε μια υπεράκτια εταιρεία, ενώ τότε ήταν ακόμη επικεφαλής νομικός σύμβουλος της UEFA.

Σύμφωνα με την «Tribune de Genève», ανήσυχος για αυτήν την έρευνα ο νυν πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είχε γράψει τότε στον παιδικό του φίλο, Ρινάλντο Άρνολντ , ο οποίος είχε γίνει εισαγγελέας στο Haut-Valais, στην περιοχή καταγωγής τους.

«Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ότι είναι προς το συμφέρον μου να ξεκαθαρίσουν τα πάντα το συντομότερο δυνατό, να καταστεί σαφές ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτό το θέμα», ανέφερε το email που αποκάλυψε η εφημερίδα. Ο Άρνολντ, ο οποίος είχε ήδη βοηθήσει σε μία πρώτη συνάντηση μεταξύ του γενικού εισαγγελέα Μισέλ Λομπέρ και του Ινφαντίνο , απάντησε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συνάντηση σε δύο εβδομάδες. Αν θέλετε, μπορώ και πάλι να σας συνοδεύσω».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου του 2016, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το περιεχόμενό της παραμένει άγνωστο. Η εφημερίδα επικοινώνησε με τη FIFA, ζητώντας σχόλιο σχετικά με τις αποκαλύψεις, αλλά από την παγκόσμια ομοσπονδία δεν θέλησαν να απαντήσουν.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ