Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Έχασε από τον Ρούνε στον τελικό της Στοκχόλμης

Την ήττα γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό της Στοκχόλμης. Ο Χόλγκερ Ρούνε επικράτησε του Έλληνα πρωταθλητή με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και πήρε το τρόπαιο, δεύτερο μέσα στη σεζόν έπειτα από εκείνο στο τουρνουά του Μονάχου.

Ο 10ος τίτλος στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο tour δεν ήρθε ούτε στη σουηδική πρωτεύουσα. Στον 7ο τελικό που έδωσε στην τρέχουσα σεζόν ο 24χρονος δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τρίτο του τίτλο, μετά από εκείνους στο Μόντε Κάρλο και στη Μαγιόρκα. Σήμερα γνώρισε την πρώτη του ήττα στο συγκεκριμένο τουρνουά (7-1) και παράλληλα έχασε δύο σετ, ενώ μέχρι τον αγώνα με τον Δανό δεν είχε απωλέσει ούτε ένα.

Κάνοντας δύο μπρέικ στο τέταρτο game κάθε σετ, ο Ρούνε έφτασε στη νίκη με 6-4, 6-4 κι από αύριο (24/10) θα βρεθεί στο νο24 της παγκόσμιας κατάταξης (από το νο27).

Δεν επέτρεψε, παράλληλα στον Τσιτσιπά να γίνει ο μοναδικός παίκτης στο tour την φετινή χρονιά που θα κατακτήσει δύο τίτλους αγωνιζόμενος με wild card, έπειτα από εκείνον της Μαγιόρκα, αλλά και να γίνει ο δεύτερος πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που θα πανηγύριζε τίτλο μέσα στο 2022 και στις τρεις επιφάνειες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ