ChatGPT: Με Πελέ, Μαραντόνα, Μέσι και Κριστιάνο Ρονάντο η ιδανική ενδεκάδα όλων των εποχών

Πελέ, Μαραντόνα, Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο: Και οι 4 ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην ιδανική ενδεκάδα όλων των εποχών, σύμφωνα με την τηλεόραση του Κατάρ BeIn Sports, με τη… βοήθεια της εφαρμογής ChatGPT της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ενδεκάδα:

Λεβ Γιασίν

Ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Μόσχας κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Σοβιετικής Ένωσης και 3 εθνικά κύπελλα, χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956. Ήταν επίσης πρωταθλητής Ευρώπης το 1960 και νικητής της «Χρυσής Μπάλας» το 1963.

Καφού

Ο Βραζιλιάνος, γεννημένος ως Μάρκος Εβαγκελίστα ντε Μοράες, κέρδισε ένα πρωτάθλημα Ιταλίας με την Μίλαν και με τη Roma. Με τους «ροσονέρι» κέρδισε επίσης το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2007. Ήταν δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1994 και 2002) με τη Βραζιλία. Θεωρείται ένας από τους πιο δυνατούς δεξιούς μπακ στην ιστορία.

Παόλο Μαλντίνι

Ξεκίνησε ως αριστερό μπακ, αλλά ο Πάολο Μαλντίνι έπαιξε στη συνέχεια ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του ως κεντρικός αμυντικός, ξεκινώντας από το ’98-99. Και εκεί είναι που η τεχνητή νοημοσύνη τον τοποθετεί στην πρώτη 11άδα. Η σημαία της Μίλαν έχει κερδίσει 7 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ιταλίας, 5 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 5 Champions League, 5 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 2 Διηπειρωτικά Κύπελλα και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Φραντς Μπεκενμπάουερ

Αν ο ρόλος του λίμπερο εφευρέθηκε από τον Καρλ Ράπαν, ο «Κάιζερ» Φραντς τον έκανε…τέχνη. Μεγάλωσε στην Μπάγερν Μονάχου, με την οποία έπαιξε από το 1964 έως το 1977, κατακτώντας 4 Κύπελλα Γερμανίας, 4 πρωταθλήματα Δυτικής Γερμανίας, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα Ευρώπης και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. Το 1977 μετακόμισε στις ΗΠΑ, στον Κόσμο της Νέας Υόρκης, με τον οποίο κέρδισε 3 πρωταθλήματα Βόρειας Αμερικής σε 4 σεζόν. Στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του, στο Αμβούργο, κατακτώντας άλλο ένα πρωτάθλημα πριν κλείσει ξανά την καριέρα του στον Κόσμο. Με την εθνική ομάδα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του ’74 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ιταλίας ’90 ως προπονητής.

Ρομπέρτο Κάρλος

Άλλος ένας Βραζιλιάνος στην άλλη μεριά της άμυνας, ως αριστερός μπακ. Ο Κάρλος ντα Σίλβα Ρότσα κέρδισε 3 Champions League και δύο Διηπειρωτικά Πρωταθλήματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής στην εθνική ομάδα το 2002 στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Έπαιξε στην Ίντερ τη σεζόν 1995-96.

Τσάβι

Στη μέση του γηπέδου ως κεντρικός αμυντικός υπάρχει ο Τσάβι Ερνάντες, καλύτερος παίκτης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 (που κέρδισε η Ισπανία του, η οποία επανέλαβε την επιτυχία 4 χρόνια αργότερα), κατετάγη τρίτος τρεις συνεχόμενες φορές στην κατάταξη της «Χρυσής Μπάλας» (2009, 2010 και 2011). Με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε 4 Champions League και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, ενώ έχει κατακτήσει και τη La Liga 8 φορές.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Στην επίθεση στη δεξιά πλευρά είναι ο CR7. Σήμερα αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Νασρ, αφού έχει φορέσει τις φανέλες των Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους. Στην καριέρα του κατέκτησε 5 Champions League, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Με την Πορτογαλία ήταν πρωταθλητής Ευρώπης το 2016. H τεχνητή νοημοσύνη τον τοποθετεί στην τέταρτη θέση μεταξύ των καλύτερων όλων των εποχών.

Λιονέλ Μέσι

Στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, η τεχνητή νοημοσύνη τοποθετεί τον διάσημο Αργεντινό. Και εδώ η λίστα με τους θριάμβους είναι ατελείωτη. Τα 44 επίσημα τρόπαια που κέρδισε στην καριέρα του τον κάνουν τον πιο επιτυχημένο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Ανάμεσά τους το τελευταίο Μουντιάλ στο Κατάρ με την Αργεντινή, τα 4 Champions League, τα 10 πρωταθλήματα Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα και τις 7 «Χρυσές Μπάλες». Βρίσκεται στην τρίτη θέση στην κατάταξη που καταρτίζει η τεχνητή νοημοσύνη.

Ζινεντίν Ζιτνάν

Πίσω από τον επιθετικό σε αυτό το σχήμα που παρατάσσεται με το 4-1-4-1, βρίσκεται ο Ζίζου. Με τη Γιουβέντους σε 5 σεζόν κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο και ένα Ιντερτότο. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας μια La Liga, 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα Champions League, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. Με την εθνική Γαλλίας θριάμβευσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ’98 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000.

Πελέ

Όπως και με τον Ζιντάν έτσι και ώρα δεν χρειάζεται να σταθεί κάποιος στο νούμερο εννέα. Ο Έντσον Αράνες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ, είναι ο επιθετικός αυτής της ονειρικής ενδεκάδας και, σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη, ο νούμερο ένα όλων των εποχών. Ο «βασιλιάς» κέρδισε τρία Παγκόσμια Κύπελλα με τη Βραζιλία (Σουηδία 58, Χιλή 62 και Μεξικό 70). Στη Βραζιλία κέρδισε 10 πρωταθλήματα Paulista με τη Σάντος, παίρνοντας επίσης δύο Libertadores και δύο Διηπειρωτικούς τίτλους.

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Παίρνει τη φανέλα με το νούμερο 10, δεύτερος μόνο μετά τον Πελέ στην κατάταξη όλων των εποχών. Με τη Νάπολι κέρδισε δύο πρωταθλήματα (’87 και ’90, τα δύο μόνο πριν από την περασμένη σεζόν), ένα Κύπελλο UEFA και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας. Είχε κερδίσει προηγουμένως ένα πρωτάθλημα Αργεντινής με την Μπόκα Τζούνιορς, στη συνέχεια κέρδισε επίσης ένα στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα (καθώς και ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας). Οδήγησε την Αργεντινή στη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ