Champions League: «Σβηστά» στους «8» η Ρεάλ – Πρόκριση με «ιστορικό» Οσιμέν για την Νάπολι

Σε κακός δαίμονας έχει εξελιχθεί η Ρεάλ Μαδρίτης για την Λίβερπουλ, η οποία κέρδισε και στη ρεβάνς τους «reds» και προκρίθηκε στους «8» του Champions League.

Η «Βασίλισσα» επικράτησε στη Μαδρίτη με 1-0 των Άγγλων και με το συνολικό 6-2 (είχε κερδίσει 5-2 στο Anfield) πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μετά τα 7 γκολ που μπήκαν στο πρώτο παιχνίδι, η ρεβάνς είχε εξίσου σπουδαίο θέαμα, με τις δύο ομάδες να χάνουν ένα… τσουβάλι γκολ και χρειάστηκε μόλις μία φάση με κόντρες στο 78ο λεπτό, προκειμένου ανοίξει το σκορ, με τον Καρίμ Μπενζεμά να βρίσκει δίχτυα από κοντά, έπειτα από ασίστ του Βινίσιους Ζούνιορ.

Οι Μαδριλένοι είχαν και δοκάρι με τον Καβαμινγκά στο πρώτο ημίχρονο και ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο χρειάστηκαν και τη συμβολή του Κουρτουά, ο οποίος με μια σειρά από επεμβάσεις κράτησε το μηδέν στην εστία τους.

Έστω κι έτσι, πανηγύρισαν την πρόκριση με δύο νίκες επί της Λίβερπουλ και συνεχίζουν στους «8» του Champions League.

Από την άλλη, τη Ρεάλ στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ακολούθησε η Νάπολι, η οποία επικράτησε της Άιντραχτ με 3-0, έχοντας στη σύνθεσή της τον Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος έγραψε ιστορία.

Σκοράροντας δις στο ματς, ο Οσιμέν έγινε ο πρώτος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής με δύο γκολ σε νοκ άουτ αγώνα του Champions League και έγραψε ιστορία για τη χώρα του, επιτρέποντας παράλληλα στη Νάπολι να συνεχίσει “τρένο” και στην Ευρώπη, μετά τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου στη Serie A.

Ο Οσιμέν άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και διπλασίασε τα γκολ του στο 53′, για να βάλει το… κερασάκι στην πρόκριση των Ναπολιτάνων, ο Ζιελίνσκι στο 64′ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης από την πλευρά της, δεν κατάφερε ούτε να “παλέψει” για την ανατροπή και έμεινε με τα… επεισόδια των οπαδών της πριν το παιχνίδι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ