Champions League: Πρώτη νίκη με ανατροπή η Μαρσέιγ – «Τυφώνας» η Μπάγερν – ΒΙΝΤΕΟ

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Μαρσέιγ πήρε τη μεγάλη νίκη με 4-1 για την 3η αγωνιστική του Champions League. Με «περίπατο» απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν (5-0) η Μπάγερν έκανε το 3Χ3 στον 3ο όμιλο.

Το ματς στο «Βεbλοντρόμ» καθυστέρησε να ξεκινήσει, λόγω κυκλοφοριακών προβλημάτων κατά την άφιξη των δύο ομάδων, κι όταν έγινε αυτό η Σπόρτινγκ μπήκε με γκολ… από τ΄ αποδυτήρια (1΄ Τρινκάο). Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν εντελώς, κυρίως από τα τραγικά λάθη του γκολκίπερ της Αντόνιο Αντάν.

Η Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε τα δώρα του Ισπανού και κατάφερε πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου να έχει «καθαρίσει» ουσδιαστικά το παιχνίδι, υποχρεώνοντας τους Πορτογάλους στην πρώτη τους ήττα μετά από δύο σερί νίκες.

Ο 35χρονος «πορτιέρε» απομάκρυνε λανθασμένα τη μπάλα στο 13′, αυτή βρήκε στο απλωμένο πόδι του Σάντσες και κατέληξε στα δίχτυα (1-1). Τρία λεπτά μετά από δική του κακή μεταβίβαση, οι Γάλλοι πήραν προβάδισμα με την κεφαλιά του Χαρίτ, ενώ στο 23′ ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο την παρουσία του στο γήπεδο.

Έκανε λάθος εκτίμησε της μπάλας, με αποτέλεσμα να τη διώξει με το χέρι εκτός περιοχής κι αμέσως ο διαιτητής Μάσα του έδειξε το δρόμο προς τ’ αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ήρθε και το τρίτο γκολ για την ομάδα του Ντούντορ στο 28′ για να τελειώσει ουσιαστικά ο αγώνας στο σημείο εκείνο.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πέρασε αλλαγή στο 46ο λεπτό για τα «Λιοντάρια» (πήρε την θέση του Πέδρο Γκονσάλβες) και είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 51′, που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Μπάγερν – Βικτόρια Πλζεν 5-0

Λιγότερο από 15 λεπτά χρειάστηκε η Μπάγερν Μονάχου για να «κλειδώσει» το τρίτο συνεχόμενο «τρίποντο» στη διοργάνωση, ούσα πλέον, το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της.

Οι «Βαυαροί» προηγήθηκαν 3-0 στο 21΄ (Σανέ, Γκνάμπρι, Μανέ) και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο Σανέ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν έφτασε στο τελικό 5-0 με το τέρμα του Τσούπο-Μότινγκ στο 59΄ και, πλέον, με τη ψυχολογία στα ύψη θα στρέψει το ενδιαφέρον της στο μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί στην Bundesliga (9η αγωνιστική) με την Μπορούσια Ντόρτμουντ (8/10).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ