Αντετοκούνμπο: Αυτή είναι η διορία που έχει για να υπογράψει νέο συμβόλαιο – Ποιες ομάδες καραδοκούν

Η νέα σεζόν στο ΝΒΑ ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες, καθώς το πρώτο τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 22 Δεκεμβρίου. Από σήμερα θα ξεκινήσει η διαδικασία των ανταλλαγών παικτών ανάμεσα στις ομάδες. Παράλληλα οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους είτε υπογράφοντας super max συμβόλαιο, είτε νέο μετά το ρούκι.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι Μπακς θέλουν να κρατήσουν τον Έλληνα φόργουορντ και θα του προτείνουν το super max συμβόλαιο. Ωστόσο, αν και το συμβόλαιο του «Greek Freak» λήγει το καλοκαίρι του 2021, εφόσον θέλει να υπογράψει καινούργιο με τα «ελάφια», δεν μπορεί να το κάνει όποτε θέλει.

Συγκεκριμένα η σχετική προθεσμία για να βάλει την υπογραφή του στο «χρυσό» deal λήγει μία ημέρα πριν το πρώτο τζάμπολ της νέας σεζόν και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Αντετοκούνμπο θα είναι αυτομάτως ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Όμως υπάρχουν ομάδες που είναι αποφασισμένες να κάνουν τα πάντα για να τον αποκτήσουν. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είναι γνωστό πως έχουν θέσει πολύ ψηλά στην λίστα τους τον Γιάννη, ενώ στον… χορό έχουν μπει ομάδες όπως οι Μαίάμι Χιτ και οι Ντάλας Μάβερικς.

Ομάδες που είτε θέλουν να σταθεροποιηθούν ακόμα περισσότερο στην ελίτ του ΝΒΑ, είτε να κάνουν την κίνηση-ματ για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Στην παρούσα φάση, ο Γιάννης έχει εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσει στο Μιλγουόκι παλεύοντας για έναν τίτλο με την ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ. Εκεί νιώθει άνετα, καθώς ήταν η ομάδα που τον επέλεξε στο NBA Draft.

Από την άλλη πλευρά όμως, έχει τονίσει στις δηλώσεις του πως τα «ελάφια» θα πρέπει να κάνουν τις σωστές κινήσεις για να παλέψουν για τον τίτλο. Η επιλογή του Κρις Πολ παραμένει στο… τραπέζι, με τον Αντετοκούνμπο να έχει τονίσει σε αρκετές περιπτώσεις (και διάφορους τόνους) πως αυτό που θέλει είναι να έχει στο πλευρό του παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και θα φέρουν τους Μπακς σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του τίτλου.

Πηγή: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ