Άγγελος Ποστέκογλου – Από την… Παναχαϊκή στην Premier League: Στην Ελλάδα αποτυχημένος, στην Βρετανία κορυφαίος

Ο Άγγελος Ποστέκογλου φέρεται να είναι η πρώτη επιλογή της Τότεναμ για την τεχνική της ηγεσία και είναι έτοιμος να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα αναλάβει ομάδα της Premier League.

 

Φουντώνουν οι φήμες στην Αγγλία ότι η Τότεναμ έχει βάλει στο στόχαστρο για τη θέση του προπονητή τον Άγγελο Ποστέκογλου που εργάζεται τη τελευταία διετία στην Σέλτικ στη Σκωτία. Όπως αναφέρει το «Sky Sports» ο Έλληνας τεχνικός είναι η επιθυμητή λύση για τον πάγκο των “Σπιρουνιών” για να διαδεχθεί τον Αντόνιο Κοντέ στην τεχνική ηγεσία και το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας βλέπει στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα χτίσει από την αρχή σε αγωνιστικό επίπεδο τον λονδρέζικο σύλλογο.

Αυτό φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς ο Ποστέκογλου έχει μια εξαιρετική διετία στην Σέλτικ με τίτλους και εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας όσον αφορά τα αποτελέσματα.

Κι όμως στην Ελλάδα έφυγε ως αποτυχημένος

Ο Άγγελος Ποστέκογλου γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο πατέρας του, Δημήτρης και η μητέρα του Βούλα, έχασαν τις δουλειές τους μετά την επιβολής της Χούντας το 1967 και το 1970 η οικογένεια μετανάστευσε στην Αυστραλία. Σε νεαρή ηλικία έπαιξε ποδόσφαιρο στην Αυστραλία  και 30 ετών ξεκίνησε την προπονητική ασχολούμενος αρχικά με Ακαδημίες.

Πριν η καριέρα του εκτοξευτεί ο Έλληνας τεχνικός ήρθε το 2008 στην Ελλάδα για να εργαστεί στο χαμηλότερο επίπεδο με την Παναχαϊκή αλλά άντεξε για λίγους μήνες και έφυγε όπως πολλοί από την χώρα μας ως αποτυχημένος. Η συνέχεια είναι γνωστή με τον Ποστέκογλου να εργάζεται με επιτυχία σε τρεις διαφορετικές χώρες και να είναι πλέον ακλόνητο φαβορί για να γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που εμπιστεύεται μία μεγάλη ομάδα της Premier League, άλλωστε δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που το όνομα του ακούστηκε για την Τσέλσι!

Ο Άγγελος Ποστέκογλου έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του στην Ελλάδα ότι έχει ως όνειρο να κλείσει την καριέρα του στην εθνική μας ομάδα! Αρκεί βέβαια να του δώσει κάποιος την ευκαιρία…

Δείτε το σχετικό βίντεο στα κανάλια Novasports:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ