Super League: Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής των play off – Επιστροφή στην κορυφή για την ΑΕΚ – Στο -3 ο ΠΑΟ

Νέα δεδομένα με το… καλημέρα των play off στη βαθμολογία της Super League. Τα τρία «διπλά» σε Λαμία, Φάληρο και Τούμπα, έφεραν ξανά την ΑΕΚ πρώτη, τον ΠΑΟΚ δεύτερο και τον Παναθηναϊκό τρίτο στο -3 από την κορυφή.

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Τον «γκρέμισε» από την κορυφή

Θρίαμβος με πράσινο χρώμα στο Φάληρο, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 3-1 του Ολυμπιακού και να ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο τα play off. Μάλιστα αυτή η νίκη έστειλε τους πράσινους στην 3η θέση, αλλά παράλληλα και σε συνδυασμό με την γκέλα του ΠΑΟΚ στο -3 από την πρώτη ΑΕΚ και το -1 από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με την ορμή από την εξέδρα και δημιούργησε πίεση μπροστά από την εστία του Λοντίγκιν (ο οποίος αντικατέστησε από νωρίς λόγω τραυματισμού τον Ντραγκόφσκι). Σε μια από αυτές τις φάσεις κι από λανθασμένο διώξιμο του Παλάσιος, ο Ποντένσε πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ κι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: «Διπλό» για τους πράσινους με ανατροπή στο «Καραϊσκάκης»

Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός δεν… λύγισε από το εις βάρος του σκορ. Αντίθετα πήρε την πρωτοβουλία, άλλαξε σωστά την μπάλα και προς το φινάλε του ημιχρόνου, μέσα σε 5 λεπτά αρχικά ισοφάρισε με τον Μπακασέτα κι εν συνεχεία έκανε το 2-1 με τον Ιωαννίδη. Στην επανάληψη από την αρχή ο Ολυμπιακός πίεσε να βρει γκολ ισοφάρισης, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει κουρασμένος και να έχει χάσει πολλά μέτρα στο γήπεδο.

Τελικά αφού η «ερυθρόλευκη» πίεση δεν είχε αποτέλεσμα, κόντρα στην ροή του ματς το «τριφύλλι» στην πρώτη του αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος γύρισε σωστά την μπάλα και από την ασίστ του Μπερνάρ ο Φώτης Ιωαννίδης με το 2ο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-1. Από κει και πέρα δεν άλλαξε τίποτα στο ματς, αφού ο Παναθηναϊκός έκανε σωστή διαχείριση και έφυγε από το Φάληρο με μια τεράστια νίκη, ενώ από την άλλη τα… πικρά γενέθλια του Ολυμπιακού τον έστειλαν ξανά στην 4η θέση και το -5 από την κορυφή.

Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Άνετο «τρίποντο» για την Ένωση, με το δεξί στα πλέι οφ

Η ΑΕΚ ήθελε να ξεκινήσει νικηφόρα τα play off κόντρα στην πιο… αδύναμη ομάδα του μίνι πρωταθλήματος και τα κατάφερε. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να φύγει νικήτρια από το άδειο «Αθανάσιος Διάκος» καθώς… σκόρπισε με 4-0 τη Λαμία που δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίσταση. Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά στο ματς και είχε αρκετές ευκαιρίες να… καθαρίσει την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίωρο. Τελικά η ΑΕΚ βρήκε γκολ στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Από μια στατική φάση του Μάνταλου, ο Πόνσε έκανε την αρχική προβολή, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Κοσέλεφ και πάνω από την γραμμή του τέρματος ο Κάλενς απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του! H Eνωση σφράγισε τη νίκη και το πρώτο τρίποντο στην διαδικασία των play off με τον Πόνσε στο 68′. Ο Αργεντίνος φορ, απέφυγε όμορφα το μαρκάρισμα του Τζανετόπουλου, έκανε έκανε δυνατό «σκαστό» σουτ, η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του Κοσέλεφ και το 2-0 για την ΑΕΚ ήταν γεγονός. Όμως ο… περίπατος της ΑΕΚ είχε και συνέχεια. Στο 88′ με το καταπληκτικό γκολ του Λιβάι Γκαρσία έγινε το 3-0, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο ίδιος παίκτης βρήκε ξανά δίχτυα κι έβαλε το… κερασάκι του 4-0!

Στην Τούμπα, στο… αιώνιο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη για να μπει καλά στα play offs και να παραμείνει μόνος πρώτος στην βαθμολογία. Από την άλλη ο Άρης, έχοντας πριν μερικές μέρες… τσεκάρει εισιτήριο τελικού, ήθελε τη νίκη για το γόητρο. Και την πήρε. Με σκόρερ ποιον άλλον; Τον Μορόν. Ο Ισπανός… killer πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ και αυτό ήταν που έδωσε στους «κίτρινους» τη σπουδαία νίκη στην άδεια Τούμπα. Πλέον ο ΠΑΟΚ έπεσε ξανά στη 2η θέση και το -2 από την πρώτη ΑΕΚ, ενώ είναι στο +1 από τον Παναθηναϊκό τον οποίο αντιμετωπίζει στη Λεωφόρο μετά την διακοπή του πρωταθλήματος!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

1η αγωνιστική

  • Λαμία-ΑΕΚ 0-4
  • Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3
  • ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (1η αγωνιστική)

  1. ΑΕΚ 62
  2. ΠΑΟΚ 60
  3. Παναθηναϊκός 59
  4. Ολυμπιακός 57
  5. Αρης 45
  6. Λαμία 34

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

2η αγωνιστική – Κυριακή 31 Μαρτίου

  • 18:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
  • 20:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός
  • 20:30 Άρης-Λαμία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ