ΠΑΟΚ-Μποέμιανς 2-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 2-0 της Μποέμιαν στην Τούμπα και προκρίθηκε στα play offs του Conference League. O Oλλανδός έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ, ενώ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του “δικεφάλου του Βορρά”.

Στην επόμενη φάση η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ριέκα ή Χιμπέρνιαν (1-1 το πρώτο ματς).

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε στο ματς μόλις στο 4′ της αναμέτρησης. Σε κόρνερ από τα αριστερά οι φιλοξενούμενοι δεν έδιωξαν σωστά με τη μπάλα να φτάνει στον Μπίσεσβαρ. Αυτός έκανε μια γλυκιά σέντρα προς το ύψος του πέναλτι με τον Σβαμπ να έρχεται από πίσω και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ έφερε από νωρίς το ματς στα μέτρα του αλλά αναμενόμενα -βάσει εποχής και συνθηκών- δεν είχε την ένταση και τα τρεξίματα που θα ήθελε, κατέγραψε στο μεσοδιάστημα αργές επιστροφές που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να εκμεταλλευτούν οι Ιρλανδοί. Και πάλι, όμως, η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων αποτυπωνόταν εύκολα στο χορτάρι. Και αυτή τη φορά «απαγορευόταν» να μην το εκμεταλλευτούν.

Σκυτάλη πήρε ο Καντουρί, σε μια συνεργασία απ΄τα παλιά, πέρασε τρομερή κάθετη στον Μπίσεσβαρ που βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Μποέμιαν και πλάσαρε για το 2-0, σηκώνοντας στο πόδι την Τούμπα. Μάλιστα, ο Μαροκινός έχει κάθε λόγο να τα βάζει με τους διαιτητές καθώς του «έφαγαν» γκολ λίγα λεπτά αργότερα! Ο Καντουρί σκόραρε, η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη και καθαρά τη γραμμή, γράφοντας το 3-0 που δεν έγινε ποτέ όμως καθώς οι διαιτητές δεν το είδαν και VAR δεν υπήρχε!

Ακόμη και έτσι όμως, ο ΠΑΟΚ μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ, με τις δύο ομάδες να αναχωρούν για τα αποδυτήρια και την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το 2-0, σκορ πρόκρισης για τον Δικέφαλο.

Με την έναρξη του β΄μέρους, οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι ιδιαίτερα δραστήριοι, γνωρίζοντας πως ο αντίπαλος θα έψαχνε τις στιγμές του προκειμένου να βρει το γκολ για να στείλει -τουλάχιστον- το ματς στην παράταση. Συνεπώς, τίποτα δεν είχε τελειώσει για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που πατούσε υπό προϋποθέσεις στην περιοχή της Μποέμιαν, έβγαζε συνεργασίες και φάσεις αλλά της έλειπει η τελική ενέργεια.

Όσο περνούσε ο χρόνος όμως, ήταν σαφές πως οι Θεσσαλονικείς έκαναν περισσότερο διαχείριση του ματς και των δυνάμεων τους, την ώρα που ο Λουτσέσκου επιχειρούσε να «φρεσκάρει» χαφ και επίθεση ενώ την πρώτη του εμφάνιση στην Τούμπα έκανε και ο Τέιλορ που λίγο έλειψε να καταγράψει ασίστ αλλά ο Σφιντέρσκι δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τους Ιρλανδούς…

Στα τελευταία λεπτά, λίγο έλειψε ο ΠΑΟΚ να προδοθεί από την κούραση καθώς οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν εξαιρετικά στο τρανζίσιον αλλά οι Θεσσαλονικείς απέφυγαν τα… χειρότερα και με το 2-0 σφράγισαν το εισιτήριο της πρόκρισης.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο Σοάρες (85′ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Κούρτιτς (73′ Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85′ Μουργκ), Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα (73′ Σφιντέρσκι).

ΜΠΟΕΜΙΑΝ: Τάλμποτ, Λαιόνς (86′ Φίλι), Κόρνβαλ, Φίνερτι, Μπρεσλίν, Ντενόι, Μπάκλεϊ, Κόουτ, Τίρνεϊ (78′ Λέβινγκστον), Μπαρτ, Κέλι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ