Επίθεση με ρατσιστικά σχόλια εναντίον Σακά, Ράσφορντ και Σάντσο για τα χαμένα πέναλτι στον τελικό του Euro

Θλιβερή ήταν η αντίδραση οπαδών της Αγγλίας μετά την ήττα στον τελικό του Euro από την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Σακά ήταν ένας από τους τρεις παίκτες που έχασαν πέναλτι και μάλιστα έκλαιγε απαρηγόρητος για τη χαμένη ευκαιρία. Οι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον παρηγορήσουν στο τέλος του αγώνα, όμως κάποιοι φαίνεται ότι δεν… συμμερίστηκαν τη στενοχώρια του και προχώρησαν σε επίθεση εναντίον του – όπως και εναντίον του Ράσφορντ και Σάντσο- με ρατσιστικά σχόλια.

Οι λογαριασμοί στα social media των παικτών γέμισαν με υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια και προσβλητικά emojis (μπανάνες και μαϊμούδες). “Γύρνα στη Νιγηρία”, “φύγε από τη χώρα μου”, “πάρε την μπανάνα” είναι μερικά από τα όσα γράφτηκαν εναντίον του Σακά, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Η Ιταλία και η Αργεντινή δεν έχουν αράπηδες στις ομάδες τους και οι δυο κέρδισαν τρόπαια. Αυτό είναι ένα μάθημα να μάθουμε, να μη βάζουμε μαϊμούδες σε ανθρώπινα παιχνίδια» ήταν το εμετικό σχόλιο κάποιου χρήστη των social media.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας όχι μόνο καταδίκασε τις επιθέσεις, αλλά και τόνισε ότι οι ρατσιστές δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο γήπεδο.

«Η Ομοσπονδία καταδικάζει σθεναρά όλες τις μορφές διακρίσεων και τρομάζει από τον ρατσισμό ενάντια σε κάποιους από τους παίκτες μας. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι πως οποιοσδήποτε πίσω από τέτοιες αηδιαστικές συμπεριφορές δεν είναι ευπρόσδεκτος στο να ακολουθεί την ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους παίκτες που επηρεάζομαι και θα ζητήσουμε την αυστηρότερη δυνατή τιμωρία για οποιονδήποτε υπεύθυνο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ