Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός – σοκ στον πρώτο γύρο του Wimbledon

Στην επιστροφή του στην ενεργό δράση, μετά την εξαιρετική χωμάτινη σεζόν που διένυσε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχθηκε… “σφαλιάρα” από τον Φράνσις Τιαφό και αποχαιρέτησε από τον 1ο μόλις γύρο το φετινό Wimbledon.

Από την 1η Ιουλίου του 2019 είχε να παίξει επίσημο ματς στο γρασίδι ο Έλληνας τενίστας και η εμφάνισή του στον 1ο γύρο του Βρετανικού Slam ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Κόντρα στον ικανότατο και ψυχραιμότατο Αμερικανό, τα βρήκε… μπαστούνια και εν τέλει ολοκλήρωσε τη φετινή grass court season του, πριν καλά καλά την ξεκινήσει.

Μέσα σε δυο ώρες και πέντε λεπτά αγώνα, ο Νο57 τενίστας στον κόσμο απέκλεισε τον Στέφανο με 6-4, 6-4, 6-3 και “σφράγισε” τη θέση του στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα παίξει με έναν εκ των Βάσεκ Πόσπισιλ και Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα.

Με αυτή την ήττα, ο Νο3 του ταμπλό συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις του στο Wimbledon, μιας και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο, για 3η φορά στις τέσσερις συμμετοχές του στο main draw του θεσμού.

Μόνο το 2018 είχε καταφέρει να κερδίσει σε πρεμιέρα του στο Λονδίνο, φτάνοντας αργότερα μέχρι τον 4ο γύρο, όπου αποκλείστηκε από τον πανύψηλο και σπεσιαλίστα στο γρασίδι, Τζον Ίσνερ.

Όλες οι υπόλοιπες παρουσίες του στο All England Club, έχουν συνδυαστεί με ήττες στις πρεμιέρες του.

Αν και ανέβασε τον ρυθμό του από τα μέσα του 3ου set, ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για break που δημιούργησε και ο Τιαφό, που πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση, πανηγύρισε την παρθενική νίκη της καριέρας του κόντρα σε τενίστα του Top5.

Πηγή: tennis24.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ