Έρικσεν: Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών είχε προειδοποιήσει την UEFA

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών, η γνωστή σε όλους FIFpro, είχε προειδοποιήσει την UEFA πριν την έναρξη του Euro για την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών από τα συνεχόμενα ματς, ωστόσο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν έλαβε κανένα μέτρο, όπως αποδείχθηκε με τον Δανό σταρ, Κρίστιαν Έρικσεν που το Σάββατο κατέρρευσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ματς με τη Φινλανδία.

Συγκεκριμένα, η FIFpro μέσω επιστολής της στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αναφερόταν στο εξαντλητικό πρόγραμμα των αγώνων, ειδικά το τελευταίο διάστημα, το οποίο έχει επιβαρύνει όλους τους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, ζητούσε από την UEFA να λάβει μέτρα, προκειμένου στο μέλλον το πρόγραμμα των αγώνων να είναι καλύτερο και να υπάρχει δυνατότητα για ξεκούραση.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο μας έχουν πει πόσο βαρύ και εξαντλητικό έχει γίνει το πρόγραμμα, οι συνθήκες σωματικές και πνευματικές, γύρω από έναν αγώνα, οδηγούν σε εξάντληση. Στους επόμενους μήνες θα συζητήσουμε με την FIFA ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ένα πιο δίκαιο πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές, καλύτερες συνθήκες εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Πριν από δέκα ημέρες μάλιστα, ο Πολωνός σούπερ σταρ της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δημοσιοποίησε τα παράπονα του για το αγωνιστικό πρόγραμμα της UEFA και της FIFA. Ο 32χρονος διάσημος φορ αγωνίστηκε από τον περασμένο Μάιο σε 60 αγώνες έως τώρα, μετά την αλλαγή του αγωνιστικού σχεδιασμού, λόγω της πανδημίας, και ετοιμάζεται και για τα παιχνίδια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Πολλοί ξεχνούν πως είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές. Δεν μπορούμε να παίζουμε τόσα παιχνίδια σε μια σεζόν και να περιμένεις να έχουμε και καλή απόδοση», είχε τονίσει σε συνέντευξη του στην αγγλική εφημερίδα «The Times» και συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλο πρόβλημα για τους παίκτες, αλλά και τις ομάδες, καθώς δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν σ’ ένα τόσο φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ