Euro 2020: Γιατί το ματς Ιταλία-Τουρκία μπορεί να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο

Σε κύριο θέμα μετατρέπεται το ποδοσφαιρικό ματς Ιταλία- Τουρκία, με το οποίο θα ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, μεθαύριο, 11 Ιουνίου, στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι Τούρκοι φίλαθλοι που αγόρασαν εισιτήριο, ενδέχεται να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν το ματς, διότι η χώρα τους είναι εκτός ζώνης Σένγκεν και, κατά συνέπεια, η Ιταλία προβλέπει υποχρεωτική, πενθήμερη καραντίνα για τους αφιχθέντες, στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης του κορονοϊού.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμη και για κίνδυνο διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών, λόγω και του, γενικότερου, φορτισμένου κλίματος, μετά από τις γνωστές δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, στις αρχές Απριλίου χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα, τέλος, με ό,τι δήλωσε πριν λίγο στους ξένους δημοσιογράφους ο Ντανιέλε Φρόντζια, υπεύθυνος του δήμου της Ρώμης για το Euro 2021, η κυβέρνηση Ντράγκι, τις ώρες αυτές εξετάζει το ενδεχόμενο να μπορέσουν να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις, για φιλάθλους χωρών που δεν ανήκουν στην ζώνη του Σέγκεν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ