Champions League: Οι ομάδες που περιμένουν τον Ολυμπιακό

Η κατάσταση έχει πια ξεδιαλύνει ενόψει των κληρώσεων του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου και αναφορικά με τους πιθανούς αντίπαλους του Ολυμπιακού, στην προσπάθεια του πρωταθλητή Ελλάδας να βρεθεί για άλλη μια χρονιά στους ομίλους της ύψιστης διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Κατ΄ αρχάς, μετά την ολοκλήρωση της 38ης αγωνιστικής με την οποία έπεσε η αυλαία στην Premier League, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του γνωρίζουν ότι θα εκκινήσουν από το β΄ προκριματικό. Αυτό συνέβη μετά τη διασφάλιση μιας θέσης στη νέα διοργάνωση από την Τσέλσι, που σημαίνει επίσης περισσότερη ξεκούραση για τους «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστές, μιας και η προετοιμασία θα πάει λίγο πιο πίσω απ΄ ότι αν ξεκινούσαν από τον α΄ προκριματικό.

Επίσης, έως και τα πλέι οφ, ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στους ισχυρούς των κληρώσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν επικίνδυνες ομάδες στο β΄ προκριματικό, όπως είναι οι πρωταθλήτριες Φερεντσβάρος, Κλουζ, Λουντογκόρετς αλλά και η Ομόνοια, που επέστρεψε στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος ύστερα από 11 χρόνια.

Το ίδιο ισχύει και στα πλέι οφ, όπου «αδύναμες» είναι μόνο θεωρητικά οι Ρέιντζερς, Ερυθρός Αστέρας, Μίντιλαντ ή Μπρόντμπι και Γιούνγκ Μπόις. Υπενθυμίζεται ότι αν ο Ολυμπιακός φτάσει ως τα πλέι οφ, αυτομάτως διασφαλίζει μια θέση στους ομίλους του Europa League, στη χειρότερη γι΄ αυτόν περίπτωση. Επίσης, να διευκρινιστεί ότι οι πιθανοί αντίπαλοι προκύπτουν με βάση τη βαθμολογία τους στο ranking της UEFA και την ορθολογική προσέγγιση του θέματος, δηλαδή τη δυναμικότητά τους σε σχέση με τις υπόλοιπες που θα βρουν στον δρόμο τους.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟΝ Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

Σκεντίγια (Β. Μακεδονία)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)

Άλασκερτ (Αρμενία)

Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)

Ζαλγκίρις (Λιθουανία)

Φλόρα (Εσθονία)

Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)

Ομόνοια (Κύπρος)

Μούρα (Σλοβενία)

ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟΝ Γ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)

Μάλμε (Σουηδία)

Κλουζ (Ρουμανία)

Λέγκια (Πολωνία)

Σέριφ (Μολδαβία)

Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν)

ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Ισχυροί

Σάλτσμπουργκ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Σλάβια Πράγας

Ολυμπιακός

Αδύναμοι

Γιούνγκ Μπόις

Ερυθρός Αστέρας

Ρέιντζερς

Μίντιλαντ ή Μπρόντμπι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ