Απόστολος Τσιτσιπάς: Είμαι εδώ για να υπενθυμίζω στον Στέφανο ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός

”Δεν μπορούμε να έχουμε πολλά επινίκια γιατί ήδη οργανώνουμε το ταξίδι μας στη Βαρκελώνη για το επόμενο τουρνουά”, ανέφερε σήμερα ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, μία ημέρα μετά την σαρωτική νίκη του γιου του στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο, όπου κατέκτησε το Monte Carlo Masters.

Ο κ. Απόστολος Τσιτσιπάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι ” αυτή είναι η φύση του αθλήματός μας, είναι συνεχόμενο tour, οπότε νομίζω θα το γιορτάσουμε πάλι στο αεροπλάνο. Είμαι τριπλά τυχερός και ευλογημένος γιατί είμαι γονέας, προπονητής δίπλα στο παιδί μου και κάνω αυτό που αγαπάω. Ο Στέφανος είναι κάτοικος Μονακό, η οικογένεια του ζει εδώ στη Νότια Γαλλία και αυτό νομίζω τον βοήθησε πολύ να κάνει υπερβάσεις σημαντικές σε αυτό το τουρνουά”.

Στο ερώτημα πώς αισθάνθηκε ο ίδιος όταν άκουσε τον εθνικό ύμνο, επεσήμανε ότι ” είναι μαγικό. Δείχνει πόσο σημαντικό πράγμα είναι ο αθλητισμός στη ζωή μας και πόσο μεγάλη ανάταση μπορεί να προσφέρει στους νέους και γενικά στην κοινωνία”.

”Είναι ο πρώτος τίτλος σε Masters 1000 για τον Στέφανο αλλά έχει κάνει μεγαλύτερη νίκη νομίζω κερδίζοντας το ATP Final στο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια. Επειδή όμως πέρασε μια περίοδος που ήταν πολύ δύσκολη για όλους και για τους αθλητές με τις μετακινήσεις κ.λ.π, ο Στέφανος έχασε λίγο το δρόμο του, αλλά νομίζω με αυτή τη νίκη επέστρεψε στο δρόμο που είχε χαράξει. Αυτή είναι και η δουλεία μας. Του εξήγησα ότι ο σωστός δρόμος είναι ο ανηφορικός και αν τον κάνει οι χαρές θα είναι μπροστά του”, προσέθεσε.

Ερωτηθείς αν είχε σκεφτεί ότι ο Στέφανος θα πάει ψηλά, βλέποντάς τον να παίζει, ο κ. Απόστολος τόνισε ότι ” αν δεν το σκεφτόμουν δεν θα τολμούσα να το κάνω. Ο ίδιος μας έδωσε το ερέθισμα γιατί από μικρός πίστεψε ότι θα πετύχει στο τένις, το αγάπησε. Ο ρόλος των ανθρώπων που είναι κοντά σου είναι να σε στηρίξουν και να σου υπενθυμίζουν κάθε φορά ότι θα είναι δύσκολο”.

Μιλώντας για το πώς και πότε θα μπορούσε να φτάσει στο νούμερο 1, τη στιγμή που τώρα βρίσκεται στο νούμερο 5, ο ίδιος υπογράμμισε ότι ” δεν θέλω να κάνω τέτοιου είδους προβλέψεις, θέλω να κάνω πράγματα μεθοδικά, να δουλεύουμε σωστά και το πιο σημαντικό είναι να είναι ο Στέφανος ευτυχισμένος”.

” Έχει ειπωθεί ότι ο Στέφανος πιέζεται επιπλέον από το προπονητικό του team. Aυτό δεν είναι αλήθεια. Ο ίδιος αγαπάει πάρα πού το άθλημα απλά επειδή ο δρόμος μέχρι την κορυφή είναι πολύ ανηφορικός, αν ο ίδιος πιστεύει ότι θα κατακτήσει τους τίτλους που έχει ονειρευτεί, θα το πετύχει”.

Ο κ. Απόστολος Τσιτσιπάς ανέφερε μάλιστα ότι η σύζυγός του Τζούλια είχε κερδίσει στο παρελθόν το ίδιο τουρνουά σε επαγγελματικό επίπεδο.” Το πιο μαγικό είναι ότι αυτό συνέβη στις 18 Απριλίου, όπως έγινε δηλαδή και με τον Στέφανο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ