Premier League: Χωρίς νικητή το ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Premier League. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ μοιράστηκαν τους βαθμούς στο «Έτιχαντ» (1-1), με τους «ρεντς» να πέφτουν από την κορυφή της βαθμολογίας, την οποία απολαμβάνει πλέον η Λέστερ, και να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με την Τότεναμ. Στο -6 από την κορυφή έμεινε η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, η οποία έχει όμως ένα ματς λιγότερο.

Οι πρωταθλητές ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα, απείλησαν με τον Φιρμίνο και προηγήθηκαν στο 13΄, με πέναλτι που κέρδισε ο Μανέ από τον Γουόκερ και αξιοποίησε ο Σαλάχ. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, έχασαν ευκαιρία με τον Στέρλινγκ, ισοφάρισαν στο 31΄ με εξαιρετικό γύρισμα και τελείωμα του Γκάμπριελ Ζεσούς και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο 42΄, με τον Ντε Μπρόινε να αστοχεί στο πέναλτι που καταλογίστηκε (μετά από εξέταση του βίντεο) για χέρι του Γκόμεζ. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Έντερσον έσωσε τη Σίτι στο τετ-α-τετ με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος είχε και ένα πολύ καλό χτύπημα φάουλ που έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τους Γκαμπριέλ Ζεσούς και Ντε Μπρόινε να αστοχούν από πολύ πλεονεκτικές θέσεις. Στο τελευταίο ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα -που διεξήχθη υπό συνεχή βροχή- έπεσε, με τη Λίβερπουλ να χάνει τον Αλεξάντερ-Άρνολντ που τραυματίστηκε (ο Τσιμίκας δεν ήταν στην 18άδα και το ρόλο του αριστερού μπακ επωμίστηκε ο Μίλνερ) και να δείχνει μάλλον ικανοποιημένη με την ισοπαλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ