Θρήνος στον Ολυμπιακό: Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης

Έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία» τις τελευταίες μέρες. Ταλαιπωρήθηκε πολύ εδώ και μήνες από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και πολλές φορές είχε καταφέρει να σταθεί όρθιος και να βγεις νικητής στη μάχη που έδινε. Δυστυχώς, ο θρύλος του Ολυμπιακού άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγη ώρα, σκορπώντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελόκηπους και άρχισε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων. Το 1953, σε ηλικία 18 ετών, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκε έως το 1962, όταν κι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δράση. Κατέκτησε πέντε σερί πρωταθλήματα (απ’ το 1955 έως το 1959) και ισάριθμα Κύπελλα, ενώ με τη φανέλα της Εθνικής αγωνίστηκε σε 12 αναμετρήσεις.

Μετά τη λήξη της καριέρας του, παρέμεινε κοντά στον Ολυμπιακό, ενώ την τελευταία εικοσαετία είχε διοικητικό ρόλο είτε ως αντιπρόεδρος είτε ως γενικός αρχηγός της ομάδας. Ήταν μία παρουσία στα αποδυτήρια των “ερυθρολεύκων” που εξέπεμπε σεβασμό και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας τον εκτιμούσαν για όσα προσέφερε τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά στην ομάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ