Η «μαζεμένη» Γουλβς και οι… Άγιοι – Το σχόλιο του Χρήστου Μεγγλίδη

ΓΟΥΛΒΕΡΧΑΜΠΤΟΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ENIKOS.GR

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ

Στο Γουλβερχάμπτον το πιο ιστορικό σημείο είναι το πρώτο κτίριο στην ιστορία της πόλης, ο Καθολικός Ναός του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1728 από τους πρώτους κατοίκους. Και είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη τα οποία αξίζει να επισκεφτεί κανείς, σε μια περιοχή δίχως ιδιαίτερα αξιοθέατα. Για τους οπαδούς της Γουλβς άλλωστε, το πιο σημαντικό μετά το Ναό είναι ο δικός τους… Ναός, το «Μολινό». Κι εκεί μέσα θα επιδιώξουν σε λίγες ώρες να πετύχουν ό,τι εδώ και δεκαετίες ονειρεύονται δηλαδή την μεγάλη διεθνή διάκριση έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα παρακμής.

Με τις ευλογίες των Αγίων τους, λοιπόν, οι οπαδοί της Γουλβς περιμένουν τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Και το λένε σε κάθε ευκαιρία συζήτησης με τους Έλληνες απεσταλμένους για τον αγώνα. Πιστεύουν μάλιστα ότι η ομάδα τους θα κάνει μια άνετη νίκη και θα πάρει την πρόκριση, δίχως να δείχνουν ότι υπολογίζουν και τόσο την ελληνική ομάδα.

Το καλό θα ήταν να ένιωθε έτσι και ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει καλά ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Κι οι τελευταίες πληροφορίες από τους ρεπόρτερ της Γουλβς με τους οποίους μιλήσαμε το πρωί της Πέμπτης, αναφέρουν ότι μπορεί να αλλάξει η διάταξη των «Λύκων» από το γνώριμο 3-4-3, σε 3-5-2. Να κρατήσει δηλαδή τους τρεις στόπερ μπροστά από τον Ρουί Πατρίσιο, αλλά να παίξει με Νέβες Μουρτίνιο και Ντεντόνκερ στο κέντρο, ακραίους χαφ τον Ντόχερτι και τον Γιόνι και δίδυμο στην επίθεση τον Χιμένες και τον Τραορέ. Αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Ζότα, Ποντένσε και Νέτο. Δείγμα ότι θέλει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι ελέγχου που κάνει ο Ολυμπιακός στο κέντρο. Και να προσέξει τα νώτα του.

Ο Ντόχερτι σήμερα εξήρε την αυταπάρνηση που έδειξαν στο πρώτο ματς οι παίκτες του Ολυμπιακού αν και είχαν μείνει δέκα με την αποβολή του Σεμέδο, ο Ντεντόνκερ είπε ότι για να περάσει η Γουλβς θα πρέπει να είναι όλοι προσηλωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ενώ ο Guardian σε μεγάλο αφιέρωμά του και συνέντευξη με τον Πέδρο Μαρτίνς, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό εξαιρετική ομάδα και δήμιο της Άρσεναλ στην προηγούμενη φάση.

Εδώ στο συννεφιασμένο, αλλά δίχως κρύο και με καιρικές συνθήκες που θυμίζουν μια δροσερή μέρα στην Ελλάδα, η Γουλβς υπολογίζει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό και δεν το λέει για να το πει. Ας ελπίσουμε ότι ο Άγιος Πέτρος και ο Άγιος Παύλος θα είναι απόψε… αδιάφοροι για το ποδοσφαιρικό παιχνίδι της ομάδας της πόλης τους…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ