Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο ο θρύλος της Λίβερπουλ, Σερ Κένι Νταλγκλίς

Ο θρυλικός πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, Σερ Κένι Ντάλγκλις, βγήκε θετικός στον κορονοϊό ενώ νοσηλευόταν για άλλο ιατρικό ζήτημα. Ο Νταλγκλίς είναι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες της Λίβερπουλ και κέρδισε με τη φανέλα της όλους τους εγχώριους τίτλους. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Τετάρτη για διαφορετικό πρόβλημα υγείας αλλά σύμφωνα με την πρακτική, του έγινε και τεστ για κορονοϊό στο οποίο βγήκε θετικός. Η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση να διαβεβαιώσει ότι δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση αλλά σίγουρα οι οπαδοί της Λίβερπουλ ανησυχούν για αυτόν.

Ο Κένεθ Μάθιεσον Νταλγκλίς, γνωστός ως Κέννυ Νταλγκλίς είναι Σκωτσέζος προπονητής και πρώην ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε στη Γλασκώβη. Σε 21 χρόνια σταδιοδρομίας του ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε μόνο σε δύο ομάδες: στη Σέλτικ απ’ όπου ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του, και τη Λίβερπουλ.

Το 1985 έγινε παίκτης προπονητής. Ο Νταλγκλίς ήταν ο πρώτος της προπονητής που ήταν και ταυτόχρονα παίκτης της. Η χρονιά αυτή ήταν επιτυχημένη καθώς η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο στην Αγγλία. Η επόμενη χρονιά πάντως ήταν χωρίς κάποιον τίτλο, ενώ και το αστέρι της ομάδας, ο Ίαν Ρας πουλήθηκε στη Γιουβέντους. Το 1988 η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα, με τον αντικαταστάτη του Ρας, Τζον Άλντριτζ να είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας. Όμως η χρονιά έκρυβε και μια δυσάρεστη για τη Λίβερπουλ έκπληξη, καθώς έχασε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας από τη Γουίμπλετον, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, με 1-0. Το 1989 ο Ιαν Ρας επέστρεψε στη Λίβερπουλ. Τη χρονιά εκείνη η Λίβερπουλ κατέκτησε άλλο ένα Κύπελλο Αγγλίας πάντα με τον Κένι Νταλγκλίς ως προπονητή. Το 1989-1990 ήταν επίσης η τελευταία σεζόν ως ποδοσφαιριστή για τον 38χρονο πια Νταλγκλίς. Το 1990 ο Νταλγκλίς κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα της Λίβερπουλ. Αν και η ποινή των αγγλικών ομάδων έληξε το 1990, στη Λίβερπουλ επιβλήθηκε άλλη μία χρονιά επιπλέον. Στις 22 Φεβρουαρίου 1991 ο Νταλγκλίς ανακοίνωσε την απόσυρσή του για λόγους υγείας από την ομάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ