• Η La Liga ζήτησε από τις ομάδες να κάνουν περικοπές στους μισθούς των ποδοσφαιριστών

  10:57 μμ, Παρασκευή 03 Απρ 2020 10:57 μμ, Παρασκευή 03 Απρ 2020

  Η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού συνιστά σε όλες τις ομάδας να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, στο θέμα της περικοπής των μισθών του προσωπικού, αλλά και των παικτών, προκειμένου να μετριάσουν τη ζημιά στα έσοδά τους που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

  Η Ισπανία διανύει την τρίτη εβδομάδα χωρίς τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων, με αρκετές εταιρίες να έχουν προχωρήσει σε περικοπές των απολαβών των στελεχών τους, για να αντιμετωπίσουν την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την εξάπλωση του ιού, που έχει μολύνει 117.710 ανθρώπους και σκότωσε περίπου 11.000.

  «Προτρέπουμε τους συλλόγους να ξεκινήσουν τις περικοπές λόγω των ειδικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για να αποφύγει και να ανακουφίσει τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει ο COVID-19 στον τομέα μας, ώστε να είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε ότι ο τομέας θα ανακάμψει όταν η κρίση τελειώσει», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (3/04) η LaLiga.

  Προσθέτει ακόμη ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύει το 1,37% του ΑΕΠ της Ισπανίας και ότι ήταν υπεύθυνο για περίπου 185.000 θέσεις εργασίας.

  Η πρωταθλήτρια, Μπαρτσελόνα, έγινε ο πρώτος κορυφαίος σύλλογος της χώρας που έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις περικοπές των μισθών, ανακοινώνοντας τη Δευτέρα (30/03) μείωση της τάξης του 70% στις απολαβές των παικτών, με την πρώτη ομάδα να δέχεται μια πρόσθετη περικοπή των μισθών για να εξασφαλίσει ότι το προσωπικό θα λάβει ολόκληρο το μισθό του.

  Στη συνέχεια, η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε μείωση 70% των μισθών των παικτών της πρώτης ομάδας, αυτών της δεύτερης, των γυναικών, αλλά ανακοίνωσε ότι οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας και διευθυντές προχώρησαν σε δωρεά για να εξασφαλίσουν ότι τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού θα λάμβαναν στο ακέραιο τα χρήματά τους.

  Σημαντικές ομάδες στη Γερμανία και στην Ιταλία ανακοίνωσαν επίσης περικοπές αμοιβών των παικτών, παρότι στην Αγγλία η Premier League έχει προσελκύσει έντονη κριτική από την κυβέρνηση επειδή δεν προχώρησε (έως τώρα) σε «ψαλίδι» στους μισθούς των ποδοσφαιριστών, ενώ ορισμένοι έχουν μειώσει ήδη τις απολαβές άλλων μελών του προσωπικού τους.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα