Άρθρο Παύλου Παπαδημητρίου: Ένα σούπερ – ντέρμπι… και η Δημοκρατία

Του ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Φτάσαμε λοιπόν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στην Τούμπα. Το ντέρμπι δηλαδή που περιμένει ολόκληρη η χώρα. Ίσως για τους λάθος λόγους, αλλά το περιμένει…

Όταν κάποιος ξεκινά μια συζήτηση για το αποψινό ματς (19.30, live REAL FM 97.8 και 107.1) αντανακλαστικά ο συνομιλητής του αναρωτιέται: «ρε συ θα τελειώσει αυτό;;» Μάλιστα.

Πρώτο και κύριο μέλημα λοιπόν (στην Ελλάδα του 2020) είναι να τελειώσει ο αγώνας! Σκέπτομαι κάποιες στιγμές ότι τα πέντε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού που έρχονται σε πρωτάθλημα και κύπελλο μπορεί να μην τα αντέξει όχι μόνο το ελληνικό ποδοσφαρικό σύστημα αλλά κι ίδια η Ελληνική Δημοκρατία.

Φτου κακά όμως και πάμε παρακάτω. Άλλωστε για σήμερα θεωρώ ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ο Γερμανός διαιτητής θα το βγάλουν κουτσά – στραβά το παιχνίδι.

Για το ντέρμπι καθ’ αυτό νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ ξεκινά με διπλό πλεονέκτημα:

1) Είχε στη διάθεσή του οκτώ καθαρές ημέρες χωρίς αγωνιστική υποχρέωση σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έδωσε την Πέμπτη κόντρα στην Άρσεναλ αγώνα υψηλής απαίτησης στον οποίο κατανάλωσε πολλή ενέργεια. Μένει να φανεί αν το rotation του Μαρτίνς τις προηγούμενες δυο εβδομάδες θα βοηθήσει την ομάδα του να παίξει σε φουλ ρυθμό απέναντι στον βασικό της αντίπαλο για τους εγχώριους τίτλους.

2) Ο ΠΑΟΚ την τελευταία διετία έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και ως εκ τούτου θα πατήσει στο χορτάρι της κατάμεστης Τούμπας με ψυχολογικό αβαντάζ. Ο Φερέιρα μετά την ήττα-κόλαφο από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ άλλαξε τη σκέψη του κι επανέφερε την παραγωγή του παιχνιδιού σε πρώτο πλάνο χωρίς ωστόσο να έχει όλες τις ανασταλτικές απαντήσεις απέναντι σε συγκρότημα με solid συμπεριφορές και «διάρκεια μανιέρας» μέσα στο ματς όπως ο Ολυμπιακός. Ένα ερώτημα επίσης είναι ποια ομάδα «θέλει» τη μπάλα, ποιος από τους δυο επιθυμεί να κάνει παιχνίδι. Νομίζω περισσότερο ο Ολυμπιακός αλλά μένει να φανεί και on field.

Σε κάθε περίπτωση το αποψινό σούπερ ματς είναι πριν και πάνω από όλα crash test χαρακτήρων. Αυτός που θα το θέλει περισσότερο και θα έχει πιο «μαζεμένο» το μυαλό του αυτός και θα το κερδίσει. Προσωπικά θα το ρίσκαρα στην ισοπαλία αλλά καλύτερα να περιμένουμε… το live του ΟΠΑΠ!

Καλή συνέχεια Κυριακής και τα λέμε από τις 19.00 στο ραδιόφωνο. Ελπίζω δηλαδή από τις 19.00 για να μη χρειαστεί (όπως είχαμε κάνει στο Καραϊσκάκη) να μπαίνουμε εμβόλιμα στην εκπομπή του (μακροβιότερου υπουργού αθλητισμού της μεταπολίτευσης) Γιώργου Λιάνη. Είπαμε όμως: δύσκολη η σχέση του ποδοσφαίρου και της Ελληνικής Δημοκρατίας…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ