Αυτές είναι οι περιουσίες των ιδιοκτητών των ομάδων της Premier League – ΦΩΤΟ

Η Λίβερπουλ προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League, αφού η Μάντσεστερ Σίτι δείχνει ανίκανη να την καταδιώξει. Ωστόσο, η πρωταθλήτρια Αγγλίας πρωταγωνιστεί σε μία άλλη κατηγορία: στον πλούτο των ιδιοκτητών!

Ο μεγαλομέτοχος της Σίτι, Σεϊχης Μανσούρ είναι με διαφορά το πιο πλούσιο ποδοσφαιρικό αφεντικό στην Αγγλία. Ο γαλαζοαίματος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει περιουσία 23,3 δισεκατομμύρια λίρες, υπερδιπλάσια από τον αμέσως επόμενο στην λίστα, τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο Ρώσος, ο οποίος έχει στην κατοχή του στην Τσέλσι, έχει περιουσία που αποτιμάται στα 9,6 δισεκατομμύρια λίρες. Την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν ο Αμερικανός Σταν Κρόενκε, μεγαλομέτοχος στην Άρσεναλ, με 6,8 δισεκατομμύρια λίρες και ο Γκο Γκουανγκτσάνγκ της Γουλβς, με 5 δισεκατομμύρια λίρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ιδιοκτήτης της πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Τζον Χένρι, βρίσκεται στη δεύτερη δεκάδα. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας στον οποίο ανήκει η Λίβερπουλ, έχει πλούτο μόλις 2,1 δισεκατομμυρίων λιρών. Σε μία άτυπη σύγκριση αφεντικών, ο Χένρι έχει την υποδεκαπλάσια περιουσία σε σχέση με τον Σεΐχη Μανσούρ…

Όσο για τον… πιο φτωχό πλούσιο της λίστας, πρόκειται για την Ντέλια Σμιθ. Η Αγγλίδα σεφ είναι ιδιοκτήτρια της Νόργουιτς και έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 23 εκατομμυρίων λιρών.

Πηγή: Filathlos.fe

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ