Στην ΑΕΚ και με τη βούλα ο Μάρκο Λιβάια

Στην ΑΕΚ θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Μάρκο Λιβάια.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος Κροάτης επιθετικός βρέθηκε στα γραφεία της «Ένωσης», υπέγραψε το συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα και εντός των επόμενων 24ωρων θα βρεθεί στην Πολωνία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία.

Μάλιστα, ο Λιβάια πήρε τη φανέλα με το νούμερο «10», το οποίο είχε μέχρι την περασμένη σεζόν ο Ρόναλντ Βάργκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Κροάτη διεθνούς επιθετικού Μάρκο Λιβάια από τη Λας Πάλμας με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Μάρκο Λιβάια γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1993 στο Σπλιτ της Κροατίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της NK GOŠK και της Omladinac Vranjic, πέρασε από τα τμήματα υποδομής και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και της Χάιντουκ, ενώ το 2011, πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, πήρε μεταγραφή στην Ίντερ με την οποία κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων NextGen Series, μέτρησε έξι συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, ενώ μεσολάβησαν και οι δανεισμοί του στη Λουγκάνο και την Τσεσένα.

Στη συνέχεια μετακινήθηκε με μεταγραφή στην ιταλική Αταλάντα και το Μάιο του 2014 αποκτήθηκε από τη Ρούμπιν Καζάν έναντι έξι εκατ. ευρώ. Επαιξε δανεικός και στην ιταλική Έμπολι και πέρυσι το καλοκαίρι μετακόμισε στα Κανάρια Νησιά με τη φανέλα της Λας Πάλμας. Στην Πριμέρα Ντιβισιόν αγωνίστηκε 25 φορές σκοράροντας 5 γκολ.

Ο Μάρκο Λιβάια έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Κροατίας από τον Κ15 μέχρι την Κ21 με συνολικά 54 συμμετοχές και 24 γκολ!

Μάρκο, καλώς όρισες, στην οικογένεια της ΑΕΚ!ΠΗΓΗ: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ