Κώστας Αντετοκούνμπο: «Θέλω να γίνω συμπαίκτης του Γιάννη στο ΝΒΑ»

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο βρέθηκε στο Summer Camp της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και μοιράστηκε τις δικές του σκέψεις μαζί με τους μικρούς φίλους του μπάσκετ.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της «πράσινης» Ακαδημίας αναφέρει:

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν για τους νεαρούς συμμετέχοντες του Summer Camp της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, στο οποίο αυτή τη φορά φιλοξενήθηκε ο μικρότερος αδερφός του Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, Κώστας. Ο νεαρός αθλητής της Εθνικής Νέων Ανδρών έδωσε το «παρών» στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στους αθλητές του Summer Camp.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ερωτήσεις προς το ανερχόμενο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ έπεφταν βροχή, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να απαντά με ιδιαίτερη χαρά σε κάθε μία από αυτές.

Σε ερώτηση για το πως ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ, ανέφερε πως πρωταρχικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξαν τα αδέρφια του, μολονότι το πρώτο άθλημα που τους είχε «κερδίσει» ήταν το ποδόσφαιρο. Όταν όμως ο Γιάννης και ο Θανάσης ασχολήθηκαν με την πορτοκαλί μπάλα, αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματά τους.

Όσον αφορά στους άμεσους μπασκετικούς του στόχους δήλωσε: «Στόχος μου είναι να πάρω μέρος στα draft και κάποια στιγμή να παίξω στο ΝΒΑ. Αυτό που θα ήθελα ιδανικά είναι να γίνω συμπαίκτης με τον Γιάννη».

Ενδιαφέρον είχε η απάντηση του Κώστα σε ερώτησή του για το αν είχε αντιμετωπίσει φαινόμενα bullying και ρατσισμού στο σχολείο στην Ελλάδα: «Ναι, υπήρχαν τέτοια περιστατικά. Αυτά τα πράγματα όμως, όσο άσχημα κι αν είναι, πρέπει να σε κάνουν πιο δυνατό. Μου έδωσαν κίνητρο να συνεχίσω να προσπαθώ και να βελτιώνομαι σαν άνθρωπος. Τέτοιες δύσκολες καταστάσεις πρέπει να σου δίνουν κίνητρο για να γίνεις καλύτερος».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα προτιμούσε ένα μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδος ή ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή στο ΝΒΑ, ο Κώστας ήταν σαφής: «Προτιμώ ένα μετάλλιο με την Ελλάδα, είναι η χώρα μου!».

Η δική του dream του ΝΒΑ αποτελείται από τους Lebron James, Russel Westbrook, Steph Curry, Kawhi Leonard και φυσικά τον αδερφό του Γιάννη! Η επιλογή του από την Ευρώπη αποτελείται από τους Διαμαντίδη, Τεόντοσιτς, Σπανούλη, Μπογκντάνοβιτς και Ούντο. Ινδάλματά του πέραν των μεγαλύτερων αδερφών του, είναι οι Lebron James και Kevin Durant!

O Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε επίσης για το πόσο σημαντικό είναι το σχολείο στη ζωή ενός νεαρού αθλητή: «Το σχολείο είναι πάρα πάρα πάρα πολύ σημαντικό. Ο συνδυασμός διαβάσματος και μπάσκετ είναι αρκετά δύσκολος. Στην Αμερική πρέπει να έχεις πολύ καλούς βαθμούς στο σχολείο για να παίξεις μπάσκετ μιας και δεν υπάρχουν ακαδημίες ή σύλλογοι. Συνεπώς, αν θέλεις να παίξεις μπάσκετ πρέπει να τα πας καλά στο σχολείο. Για να γίνεις επιτυχημένος πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις και να θέλεις να είσαι ο καλύτερος. Είτε θέλεις να γίνεις γιατρός, είτε δικηγόρος είτε μπασκετμπολίστας, πρέπει να βάζεις στόχο να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό που θα αποφασίσεις. Να δουλεύεις σκληρά και να προσπαθείς συνεχώς».

Τέλος, αναφερόμενος στην επιλογή του μεγαλύτερου αδερφού του, Γιάννη, είπε: «δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο Γιάννης θα επιλεγόταν στα draft. Θυμάμαι ήμουν με την ομάδα μου (Φιλαθλητικός) στην Ελλάδα και βλέπαμε τη διαδικασία από την τηλεόραση. Δεν ήξερα καν ότι ο Γιάννης είχε περάσει στην τελική φάση και γι’ αυτό δεν παρακολουθούσα πολύ. Ξαφνικά άκουσα το όνομά του και έμεινα αμίλητος. Δεν το φανταζόμουν ποτέ».

Μετά το τέλος της κουβέντας του Κώστα με τους αθλητές του Summer Camp, ακολούθησαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες και τα αυτόγραφα εν μέσω ενθουσιασμού από όλους τους συμμετέχοντες.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ