Σοκ από τις αποκαλύψεις στη FIFA – Ο Μπλάτερ φέρεται να δωροδόκησε τον Πλατινί

Ένα νέο σκάνδαλο συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, ο Ζεπ Μπλάτερ φέρεται να δωροδόκησε τον Μισέλ Πλατινί με το ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ για να αποσύρει ο τελευταίος την υποψηφιότητά του από την προεδρία της FIFA.

 

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, τον Φεβρουάριο του 2011 ο 79χρονος Ελβετός παράγοντας πήρε 1,7 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της FIFA και τα μετέφερε στον τραπεζικό λογαριασμό του προέδρου της UEFA, ο οποίος ήταν ο βασικός του αντίπαλος στις εκλογές της FIFA που θα διεξάγονταν τον Ιούνιο του 2011.

Ο Πλατινί απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά του τον Μάρτιο του 2011 και στην συνέχεια κάλεσε τα 53 μέλη της UEFA να στηρίξουν τον Μπλάτερ. Ο Ελβετός παράγοντας εξελέγη χωρίς αντίπαλο, αφού ο Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ από το Κατάρ που επιχείρησε να κατέβει στις εκλογές, αποκλείστηκε μετά από αποκαλύψεις για δωροδοκία ψηφοφόρων στην Καραϊβική, στους οποίους προσέφερε καφέ φακέλους γεμάτους χρήματα.

Τόσο ο Μπλάτερ, όσο και Πλατινί αρνούνται οποιαδήποτε ύποπτη συναλλαγή με τον πρόεδρο της UEFA να υποστηρίζει ότι τα χρήματα που εισέπραξε ήταν για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον Ελβετό παράγοντα ως σύμβουλος του από το 1998 μέχρι το 2002.

 

Διαβάστε επίση��:

Ποινική δίωξη κατά του Μπλάτερ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ