ΒΙΝΤΕΟ-Ο Καρνέζης «σταμάτησε» την Μπαρτσελόνα

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Καρνέζης «σταμάτησε» την Μπαρτσελόνα

Με εμφάνιση παγκόσμιας κλάσης ο Ορέστης Καρνέζης δεν επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να σκοράρει και της έκοψε τις ελπίδες για τον τίτλο.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη εμφάνιση στο ισπανικό πρωτάθλημα για τον Έλληνα πορτιέρο και πολλοί ήταν λογικό να αναρωτηθούν αν αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να πάρει την ευκαιρία του. Ενενήντα λεπτά μετά, ο 28χρονος έχει δώσει την απάντησή του, αφού κόντρα σε μία Μπαρτσελόνα που ήθελε να ξεσπάσει ύστερα από τον αποκλεισμό στο Champions League, δεν επέτρεψε σε Μέσι, Νεϊμάρ και Ινιέστα να σκοράρουν και βοήθησε την Γρανάδα να κρατήσει την πολύτιμη νίκη που ήρθε χάρη (και) στο γκολ του Μπραΐμι στο 16′.

Ο Καρνέζης ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο οι Καταλανοί υπέστησαν τεράστιο πλήγμα στις ελπίδες τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού παρέμειναν στο -1 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο με ματς περισσότερο και ενώ και η Ρεάλ έχει να παίξει ένα παιχνίδι. Μέσα σε λίγες μέρες η σεζόν δείχνει να καταστρέφεται για την ομάδα του Τάτα Μαρτίνο αφού μετά την έξοδο στην κορυφαία διοργάνωση μένει πάρα πολύ πίσω στην βαθμολογία της Primera Division με μόλις πέντε ματς να απομένουν για να ανατρέψει την κατάσταση.

Στο 12′ έπιασε δουλειά ο Ορέστης μπλοκάροντας την κεφαλιά του Μοντόγια και τέσσερα λεπτά μετά η Γρανάδα άνοιξε το σκορ με τον Μπραΐμι ο οποίος πήρε την πάσα του Ρέθιο, έφυγε στην κόντρα και νίκησε τον Πίντο με σουτ στην κλειστή γωνία (1-0). Οι αφισιονάδος των γηπεδούχων δεν το ήξεραν, αλλά μόλις είχαν κλειδώσει τη νίκη κόντρα στη μεγάλη αντίπαλό τους, αφού ο Έλληνας πορτ��έρο δεν έμελλε να νικηθεί στη συνέχεια. Στη συνέχεια οι Καταλανοί έγιναν απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης, πίεσαν πολύ, όμως δεν μπορούσαν να ανοίξουν την άμυνα των Ανδαλουσιάνων που ήταν πολύ οργανωμένη και με πολλά πρόσωπα. Στο 18′ ο Αντριάνο δεν βρήκε στόχο, όπως και ο Νεϊμάρ στο 22′ ενώ στο 26′ το σουτ του Σεσκ μέσα από την περιοχή μπλοκαρίστηκε. Στο 29′ ο Καρνέζης έκανε την πρώτη μεγάλη επέμβαση αποκρούοντας το σουτ του Νεϊμάρ που πήγαινε κατευθείαν στην γωνία του. Στο 36′ ο Ρέθιο είδε το σουτ του να σταματά στον Πίντο και στο 42′ ο καλύτερος της Μπάρτσα, Μοντόγια, δεν βρήκε στόχο.

Η κατοχή της Μπαρτσελόνα σήμερα ήταν στο 86%, ποσοστό το οποίο είναι το κορυφαίο τα τελευταία 6 χρόνια, ξεπερνώντας ακόμα και τις επιδόσεις της εποχής Γκουαρδιόλα, όμως ο Καρνέζης με 8 αποκρούσεις και 3 μπλοκαρίσματα σε σέντρες έκλεψε τη δόξα και την παράσταση.

Στην επανάληψη, ο Καρνέζης έκανε τρομερή επέμβαση σε σκαστό σουτ του Φάμπρεγας στο 54′ και στο 63′, στη φάση του αγώνα, πέταξε για να αποκρούσει με το ένα χέρι το φάουλ του Μέσι που πήγαινε στο παραθυράκι και στο ίδιο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ μπλόκαρε το κοντινό σουτ του Μπουσκέτς. Όσο η ώρα περνούσε η Μπαρτσελόνα ανέβαζε πίεση, όμως αφού είχαν αντέξει μέχρι το 65′ οι της Γρανάδα είχαν πιστέψει πλέον για τα καλά στο αποτέλεσμα και χωρίς να ρισκάρουν καθόλου απομάκρυναν αμέσως ή έψαχναν τους πολύ γρήγορους Μπραΐμι και Ελ Αραμπί για κόντρα. Στο 79′ ο Νεϊμάρ βρήκε ξανά απέναντί του τον Καρνέζη, στο 80′ ο Ινιέστα σούταρε λίγο έξω και στο 91′ ο Καρνέζης είπε «όχι» στο τελευταίο σουτ, το οποίο ήταν από τον Πέδρο. Στο 88′ ο Ελ Αράμπι είχε φύγει στην αντεπίθεση όμως είχε νικηθεί από τον Πίντο.

 

Γρανάδα (Λούκας Αλκαράθ): Καρνέζης, Νιόμ, Μουρίγιο (90′ Μάινθ), Φουλκιέρ, Τιάγκο Λόρι, Ιτούρα, Μπραΐμι (65′ Μπράβο), Πίτι (73′ Κοέ), Φραν Ρίκο, Ρέθιο, Ελ Αραμπί.

Μπαρτσελόνα (Τάτα Μαρτίνο): Πίντο, Αντριάνο (68′ Ζόρντι), Μοντόγια, Μασεράνο, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Σονγκ, Μπουσκέτς (74′ Σάντσες), Πέδρο, Νεϊμάρ, Μέσι.

 

 

Πηγή: gazzetta.gr 

 

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία το ξημέρωμα

H Realnews σήμερα

Συλλήψεις και επεισόδια στο ΑΠΘ

Οι πρώτες έγχρωμες φωτογραφίες στον κόσμο

Άγρια βατόμουρα κατά του καρκίνου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ